Cum vrea Primăria Capitalei să alunge ciorile și porumbeii din Cișmigiu

Primăria Capitalei a alocat 500.000 lei pentru a beneficia de serviciile unor păsări prădătoare – șase ulii și o bufniță care să gonească ciorile şi porumbeii care fac mizerie în parcul Cișmigiu. O măsură inedită la noi, dar care a dat rezultate prin alte părți, de unde s-au și inspirat, de altfel, edilii Capitalei.

„Este doar un experiment. Aceasta este soluția naturală și pe care Londra, de exemplu, a pus-o în practică”, susține Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei.

Păsările dresate vor fi aduse de o asociaţie. Într-o primă fază, ele vor fi puse la treabă câteva ore pe zi, însă ar putea să fie „angajate” permament, dacă vor dovedi că sunt eficiente, potrivit ObservatorNews.

Locuitorii din București, însă, nu par să fie prea încântaţi de proiectul celor de la Primărie și nici nu cred că va avea vreun efect.

Nu doar în Capitală, localnicii au probleme cu ciorile. La Târgu Jiu, de exemplu, autoritățile au început să dea jos cuiburile din copaci, pentru a deruta păsările.

De asemenea, la Cluj-Napoca, Primăria a achiziționat aparate cu ultrasunete pentru a alunga păsările. Soluțiile găsite de edilii locali nu au dat, însă, rezultate.

1 COMENTARIU

  1. ,,Frectie la picior de lemn,,Daca ,,specialistii,,primariei,ar fi trecut prin parc ziua,ar fi constatat ca nu este,aproape nici ,,o aripa ,,de cioara,,ele plecand dimineata in stol,probabil spre gropile de gunoi pentru mesele zilnice.,iar seara revin pe la 17-17.30,la dormitor.Ar fi interesant,de facut un studiu , urmarind cateva zile ,,programul pasarilor si ,,tabieturile,, lor,inclusiv cu drone(nu militare) si dupa aceea luate masuri.Daca tot vor ulii si bufnite,pot confectiona unele artificiale,gen spion ,ca la Discovery(interesante episoade cu acest subiect ) ,fiindca la ce colonie s-a aciuiat in parc,cred ca repede ,armele primariei,, vor abandona lupta ,cazand la datorie !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole