Curtea de Apel București: Primarul din Otopeni rămâne în arest la domiciliu

Primarul orașului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, nu a reușit să-i convingă marți nici pe magistrații Curții de Apel București că ar trebui lăsat în libertate și va petrece următoarea lună în arest la domiciliu. Măsura, dictată de judecătorii Tribunalului București săptămâna trecută, fusese contestată de edil. Alături de Constantin Vlad, cei doi au fost reţinuţi de procurorii DNA, fiind acuzaţi de abuz în serviciu pentru că ar fi decontat lucrări fictive.

În acelaşi dosar, este cercetat penal Bogdan Ionel Ştefan, la data faptei de inspector la Compartimentul Investiţii şi Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Otopeni, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, sunt puşi sub acuzare un diriginte de şantier şi trei oameni de afaceri, printre aceştia fiind şi Nelu Iordache, deja condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare într-un dosar de corupție. Ceilalți doi oameni de afaceri sunt Elena Robitu și George Cristian Ciucă.

Procurorii anticorupţie notează că, în perioada 2011-2017, în contextul derulării unui contract de proiectare şi execuţie de lucrări pentru obiectivul de investiţie “Infrastructura de bază în oraşul Otopeni” (Faza I de lucrări – Cartier Ferme), încheiat între Primăria Otopeni şi o societate comercială administrată de doi dintre oamenii de afaceri, edilul Silviu Constantin Gheorghe şi directorul executiv Constantin Vlad şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi ar fi acceptat la plată şi achitat în mod nelegal suma totală de 35.916.006 lei.

Conform anchetatorilor, 25.421.080 lei reprezintă iniţial cheltuieli nejustificate pentru materiale pe care în realitate executantul nu le-a achiziţionat.

„Ulterior, pentru a se justifica într-un fel plăţile nelegale, ar fi fost întocmită o situaţie de lucrări (organizare de şantier, deşi în acea fază nu erau prevăzute astfel de lucrări) cu o valoare identică, prin care s-ar fi creat doar aparenţa unei compensări între valoarea “stornată” a “procurării materialelor”, de 25.421.080 lei, cu o valoare asemănătoare, a unor lucrări de organizare de şantier, care în realitate nu au fost realizate”, explică DNA.

Arestat într-un palat

Arestul la domiciliu nu pare a fi o pedeapsă prea dură pentru Silviu Gheorghe, edilul orașului Otopeni, dacă ne gândim că trebuie să-l petreacă într-un mic palat, în suprafață de 355 mp. Accesul pe strada în care se află clădirea este blocat cu blocuri de beton, la una dintre intrări, și restricționat de o poartă metalică, la cealaltă.

Palatul de 355 mp a fost primit de primar în urmă cu trei ani, ca moștenire, alături de un apartament de 60 mp și cinci terenuri ce totalizează un hectar în orașul Otopeni. Moștenire ce-l propulsează direct în topul milionarilor în euro, la cât costă metrul pătrat în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...