Cushman & Wakefield Echinox intră pe piața consultanței pentru obținerea certificatelor verzi pe piața imobiliară

Cushman & Wakefield Echinox va intra pe piața consultanței în vederea obținerii certificatelor internaționale LEED, WELL și BREEAM, atât pentru clădiri de birouri sau industrial-logistice existente, cât și pentru cele aflate în faza de proiect sau în curs de livrare.

În București, la momentul actual, peste 60% din stocul modern de spații de birouri este format din imobile care dețin certificare verde, în condițiile în care majoritatea proiectelor dezvoltate în ultimii 5-7 ani au fost certificate încă din perioada construcției. Pașii pentru certificare sunt aceiaşi indiferent de tipul de clădire, pentru segmentul industrial logistic amenajarea peisagistică având o pondere mai mare față de cazul unei clădiri de birouri aflate în mediul urban.

„Am decis să adăugăm serviciile de certificare verde dupa standarde internaţionale (LEAD, BREEAM şi WELL) datorită interesului manifestat de clienţi pentru investiţii sustenabile, vizând atat certificarea clădirilor de birouri, cât si a altor tipuri de dezvoltări imobiliare, în special logistice şi industriale. Utilizarea tehnologiilor verzi crește gradul de ocupare și valoarea clădirii si garantează consum redus de utilităţi, iar în unele orașe, chiar și o reducere a taxelor pe proprietate, implicit un service charge mai mic pentru chiriaș și un impact pozitiv asupra bugetului respectivei companii. În plus, certificarea WELL intră în detalii amănunțite legate de confortul interior, protejarea sănătăţii ocupanţilor și condițiile de muncă ale angajaților, un criteriu major de selecție în perioada pe care o traversăm”, a declarat Andrei Ianculescu, Head of Project Management, Cushman & Wakefield Echinox.

Conform studiilor efectute în ultimii ani, clădirile sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie și pentru 36% din emisiile de CO2 în UE. De la începutul acestui an, clădirile noi din Uniunea Europeană trebuie să aibă un consum de energie „aproape de zero”, lucru care poate fi obținut în mare masură prin instalarea de sisteme și echipamente care produc energie electrică din surse regenerabile.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

Update Ora 1,45: Peste 100 de drone iraniene au fost deja interceptate. Potrivit rapoartelor, nu este implicată doar armata SUA, ci și avioanele de...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....