Cutremur de 7 grade în Turcia și Grecia. Apa a ajuns în orașele de malul Mării Egee

Un cutremur cu magnitudinea de 7 grade a avut loc în Marea Egee și a fost resimțit în Grecia și Turcia. Cutremurul a avut loc la ora locală 13:50 (ora României) la 19 kilometri nord-vest de insula elenă Samos, la o adâncime de 10 kilometri.

Seismul a fost resimțit în mai mult orașe, inclusiv la Instanbul, Turcia. În Izmir apa a ajuns pe străzile orașului în urma cutremurului.

Presa locală din Samos scrie că imobile şi drumuri au fost avariate, dar nu au fost raportate victime în niciuna dintre țări.

Numeroase persoane au ieşit pe străzile oraşului costier Izmir din Turcia după acest cutremur de pământ, potrivit unor martori. Imagini publicate de radioteleviziunea publică turcă, TRT Haber, arată ruinele unei clădiri care s-a prăbuşit în centrul oraşului Izmir.

Autoritatea turcă pentru administrarea dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă (AFAD) a precizat că seismul a avut magnitudinea de 6,6, în timp ce Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (US Geological Survey- USGS) a anunţat că magnitudinea acestui cutremur a fost de 7.

Seismul s-a produs în jurul orei 11:50 GMT (13:50 ora României) şi a fost resimţit de-a lungul litoralului turcesc de la Marea Egee şi în partea nord-vestică a Mării Marmara.

Epicentru în largul mării

Epicentrul cutremurului a fost plasat la 17 kilometri în largul coastelor provinciei Izmir, la o adâncime de 16 kilometri, au anunţat reprezentanţii AFAD.

Specialiştii de la USGS au anunţat că seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri şi că epicentrul său s-a aflat la o distanţă de 33,5 kilometri de regiunile costiere ale Turciei.

Rezidenţii din Samos, o insulă cu o populaţie de 45.000 de locuitori, au fost îndemnaţi să se îndepărteze de zonele de coastă, a precizat Eftyhmios Lekkas, directorul Organizaţiei elene pentru planificare antiseismică, pentru postul Skai TV din Grecia.

„A fost un cutremur foarte mare, cu greu am putea avea altul mai mare”, a declarat oficialul elen.

Ali Yerlikaya, guvernatorul din Istanbul, unde cutremurul a fost de asemenea resimţit, a anunţat că deocamdată nu există relatări despre producerea unor pagube materiale în metropola turcă.

Un cutremur de 4,2 grade a avut loc în cursul nopții și în România, la Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole