Cutremur de 7,4 pe Richter în Taiwan! A fost emisă alertă de tsunami VIDEO

Publicat: 03 apr. 2024, 08:09, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Cutremur de 7,4 pe Richter în Taiwan! A fost emisă alertă de tsunami VIDEO
Cutremur de 7,4 pe Richter in Taiwan

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7.4 a zguduit Taiwanul, miercuri dimineața. Seismul a fost urmat de mai multe replici puternice, iar autoritățile au emis și o avertizare de tsunami.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7.4 a zguduit Taiwanul, iar din primele informații mai multe clădiri s-au dărâmat. Autoritățile fac tot posibilul pentru scoaterea oamenilor de sub dărâmături.

Cutremur de 7,4 pe Richter în Taiwan

A fost cel mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani, din Taiwan, iar forțele de ordine susțin că sub dărâmături ar fi blocaţi mulţi oameni. O persoană şi-ar fi pierdut viaţa şi alte zeci au fost rănite, iar peste 85.000 de case au rămas fără electricitate, potrivit unui bilanț provizoriu.

O alertă tsunami a fost emisă în Okinawa, în sud-vestul arhipelagului japonez, dar şi în Filipine. Seismul a avut loc la ora locală 07:58 a.m. (2:58, ora României), la o adâncime de 15,5 km, chiar în largul coastei de est, potrivit Administraţiei meteorologice locale.

Toate zborurile către aeroportul japonez Naha, de pe insula Okinawa, au fost deviate în urma alertei de tsunami, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al aeroportului pentru CNN.

Toţi angajaţii şi personalul au fost evacuaţi la etajul al treilea în aşteptarea impactului tsunami-ului, a declarat Hideaki Tsurudo, adăugând că niciun val nu a ajuns la aeroport în intervalul de timp în care a fost emisă alerta.