Cutremur la Ministerul Agriculturii: Omul – cheie a fost forțat de Petre Daea să demisioneze

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condus încă de controversatul pensionar Petre Daea, este zguduit de o mutare surprizătoare a unui personaj cheie din acest minister care lasă loc la o mulțime de speculații.

Șefa Resurselor Umane a demisionat la presiune lui Daea

Directorul Direcției Managementul Resurselor Umane din MADR, Luminița Aurora Jâjâie, și-a dat demisia la sfârșitul săptămânii trecute, ceea ce a generat un cutremur fără precedent în acest minister. De ce? Pentru Luminița Jâjâie era cea care de ani buni știa tot ce mișcă în acest minister când era vorba de angajări, concursuri sau de dat oameni afară.

De fapt, ea a și intrat în vizorul DNA anul trecut când fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a fost anchetat pentru că a intervenit pentru a aranja mai multe concursuri de angajare – consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

Printre cei pentru care Chesnoiu a intervenit este și un apropiat al actualului ministru al Agriculturii Petre Daea. Ulterior, procurorii anticorupție au pus sub acuzare șefa Direcției de Resurse Umane din Ministerul Agriculturii, Luminița Jăjâie. Ministrul i-a solicitat acesteia să-i dea subiectele de la concursurile pentru patru funcții, pentru a le da favoriților. Potrivit informațiilor noastre, Luminița Jâjâie a fost forțată de ministrul Petre Daea să-și dea demisia ca să nu se descopere aranjamentele țesute de acesta și de soția sa, Camelia Luchian, șefa Resurselor Umane de la APIA.

O nouă societate la Ministerul Agriculturii: Petrică și Simina SRL

Un rol cheie în aranjamentele lui Petre Daea în Ministerul Agriculturii l-a jucat tandemul din fruntea Direcției Generale Control, Antifraudă și Inspecții-directorul general Anca Simina Popescu și adjunctul ei, polițistul pensionar Petrică Anton. De fapt, această direcție este condusă de polițistul pensionar Petrică Anton că deh …Simina Popescu are o slăbiciune pentru el.

Ca atare, acesta aranjează toate controalele și sesizările ca să fie bine și să nu fie rău, iar postul pe care-l ocupă în prezent l-a dobândit  tot în urma unui control prin Olt. Și ca urmare a acestor controale mușamalizate, Petrică Anton și-a angajat toată familia în Ministerul Agriculturii. De aceea poate în Ministerul Agriculturii, Direcția Generală Control, Antifraudă și Inspecții a ajuns să i se spună SC Petrică și Simina SRL.

Citeste si Fermierii români pierd 29,7 milioane de euro. Daea a fost degeaba la Bruxelles

12 COMENTARII

  1. Atâta timp catfactorii decizionali sunt fosile comunistoide, să nu vă așteptați să se procedeze altfel. Acest personaj insalubru care face de rușine agricultura românească in țară dar și in afara ei și-a așezat toate neamurile in posturi bine plătite. Cat timp țara va fi condusă de astfel de specimene sa nu vă așteptați la mai bine.

  2. Fără cuvinte, prea multe neconformitati și ilegalități orchestrate la nivele central și subordonate. Atâta timp cât posturile se dau pe prietenii și relații, mai puțin pe competențe, sa nu așteptăm să se schimbe ceva pentru binele acestei țării. Ar fi bine ca autoritățile cu atribuții in verificarea legalității și conformității să și facă treaba.

  3. Dacă ai fost pregătit să conduci agricultura socialistă respectiv CAPurile și ești numit să faci agricultură de in UE , nu are cum să iasă ceva convenabil pentru țară.

  4. Toți politicienii sunt cu ochii pe bani și pe avantaje pt ei, familiile lor, amantele, copiii, prietenii. Rareș mai găsește cate unul cu principii morale. Nu contează că Fără a fostcomunist. Și ceilalți mai tineri sunt tot așa sau mai rău. De aceea e plina Europa de forță de muncă calificată și de oameni profesioniști școliți in Romania. Aici nu se pot angaja că nu sunt rudele politicienilor Dinu și t oameni ce potfimanevrati.

  5. Nu va mirați prea tare si mai ales nu singularizati situația catastrofală din guvernul României și nu numai, TOT aparatul administrativ al stratului român in procente serioase este camgrenat de politicieni inutili, semi – analfabeți institutional in ale guvernării la pachet cu acoliții politici, in totalitate, sistemul de alarare și ordine publică, sănătate, educație, economie etc, etc. A curăța sistemul, înseamnă o asanare a lui in procent de circa 75 % probabil, de tot soiul de nulități politice care au capusat la propriu toată administrația.

  6. Să vedeți la APIA ce nemernici sunt angajați tot politic.DNA ul nu i și face treabă nici cînd le spune concret ce mizerii se fac.De ce.O tara capusata de analfabeți.Ne meritam soarta .Acuma cînd se primesc cererile de subvenții smecherasii vin în timpul serviciului cu mașinile de serviciu ne obligă să ne măsoare pe bani.

  7. Să vedeți la APIA ce nemernici sunt angajați tot politic.DNA ul nu i și face treabă nici cînd le spune concret ce mizerii se fac.De ce.O tara capusata de analfabeți.Ne meritam soarta .Acuma cînd se primesc cererile de subvenții smecherasii vin în timpul serviciului cu mașinile de serviciu ne obligă să ne măsoare pe bani.Vom spune peste tot și la UE ce fac cu noi

  8. Să vedeți la APIA ce nemernici sunt angajați tot politic.DNA ul nu i și face treabă nici cînd le spune concret ce mizerii se fac.De ce.O tara capusata de analfabeți.Ne meritam soarta .Acuma cînd se primesc cererile de subvenții smecherasii vin în timpul serviciului cu mașinile de serviciu ne obligă să ne măsoare pe bani.Vom spune peste tot și la UE ce fac cu noi.Vom scrie peste tot

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...