”Da, până de sărbători putem livra pensiile”, cu o condiție, spune șeful Poștei Române

Publicat: 24 apr. 2024, 14:41, de Magda Marincovici, în SOCIAL , ? cititori
”Da, până de sărbători putem livra pensiile”, cu o condiție, spune șeful Poștei Române
pensie Poșta Română Ministerul Muncii

”Da, până de sărbători putem livra pensiile”, cu condiția ca Poșta Română să primească banii  la timp de la Casa Naţională de Pensii, de la Trezorerie, de la Ministerul Muncii, a precizat Valentin Ștefan, directorul general al operatorului poștal de stat.

„Răspunsul scurt este ‘da, până de sărbători putem livra pensiile’. Acum să vă dau câteva detalii…Data de 2 mai este zi lucrătoare. În companie vom lucra. În doilea rând, noi avem capacitatea logistică de a duce pensiile până de sărbători. Acum, depinde când ne intră banii în conturi de la Casa Naţională de Pensii, de la Trezorerie, de la Ministerul Muncii. Există un întreg flux administrativ acolo. În funcţie de când vom primi banii, vom şti dacă vom ruga salariaţii să vină să lucreze în zilele libere sau nu, fie că vorbim de 1 mai fie că vorbim de 3. De principiu, dacă ne ajung banii mai târziu, am avea nevoie de o singură zi nelucrătoare în care să-i chemăm la muncă să distribuie pensiile, dar deocamdată nu putem veni cu un răspuns clar, pentru că nu ştim când ne intră banii în conturi. Dacă ne intră din timp, nu e nevoie; dacă ne intră mai târziu, va trebui să ne mobilizăm şi mai bine”, a spus Valentin Ştefan.

Acesta a mai precizat că, de regulă, Poșta primeşte banii de pensii cu câteva zile înainte de data de întâi a lunii. În aceste condiţii, dacă banii vor intra în conturi vineri, 26 aprilie, pensiile vor putea fi livrate beneficiarilor mai repede.

Valentin Ștefan a subliniat că, dacă sumele intră luni, toate pensiile pot fi duse până de sărbători.

Potrivit acestuia,  14.000 de angajați sunt implicați în distribuția pensiilor, din care 10.000 sunt poștași.