Marcel Ciolacu spune că pensiile vor veni înainte de Paște

Publicat: 23 apr. 2024, 14:51, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în SOCIAL , ? cititori
Marcel Ciolacu spune că pensiile vor veni înainte de Paște
Ciolacu insistă ca pensiile să fie duse înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a cerut ca toți pensionarii să își primească banii înainte de Paște. Solicitarea sa intervine în contextul în care poștașii ar trebui, teoretic, să fie liberi între 1 și 7 Mai.

„O rog pe doamna ministru (n.red. – Simona Bucura Oprescu) să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenții, și cu Poșta Română, astfel încât toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a cerut premierul Marcel Ciolacu, înaintea ședinței de guvern de astăzi.

Citeste si Anunțul ministrului Muncii cu privire la plata pensiilor. Decizie de ultimă oră la Guvern

Șeful Casei de Pensii, însă, a dat asigurări că poștașii vor fi chemați la muncă imediat după ziua de 1 mai, special pentru ca pensiile să ajungă cât mai repede la oamenii din toată țara.

Conform explicațiilor lui Daniel Baciu, poștașii vor fi activi în ziua de 2 mai, astfel încât pensiile distribuite prin intermediul acestora vor începe să ajungă la beneficiari încă de vineri.

Poștașii care vor munci în ziua de 2 mai vor primi ulterior o zi liberă compensatorie. Motivul acestei întârzieri este strâns legat de alinierea cu calendarul sărbătorilor legale și cu programul de concediu acordat angajaților statului, inclusiv poștașilor responsabili de distribuirea pensiilor.

În România, dintr-un total de aproximativ cinci milioane de pensionari, peste jumătate optează pentru încasarea pensiei prin intermediul poștașilor, în prima parte a lunii. Cealaltă jumătate preferă transferul banilor pe cardurile bancare, operațiune care se face între ziua a 12-a și a 15-a a fiecărei luni.