„Dacă nu reuşim să controlăm incendiul vom avea o mare problemă”. Avertismentul viceguvernatorului Atenei

Aerul a devenit aproape irespirabil la Atena, din cauza fumului degajat de incendiile care au ajuns în suburbiile capitalei Greciei, relatează sâmbătă dpa.

„Închideţi toate geamurile şi nu ieşiţi din case”, le-au cerut autorităţile locuitorilor. Flăcările au continuat să ardă toată noaptea la nord de Atena şi în oraş a plouat cu cenuşă. „Dacă nu reuşim să controlăm incendiul azi, vom avea o mare problemă”, a avertizat sâmbătă dimineaţa la televiziune Vassilis Kokkalis, viceguvernator al Atenei, responsabil cu protecţia civilă.

Potrivit acestuia, vântul s-a calmat totuşi pe parcursul nopţii, ceea ce le dă o şansă pompierilor în lupta cu flăcările. Trei persoane au fost reţinute sub suspiciunea că au contribuit la producerea de incendii, a menţionat viceguvernatorul.

Flăcări și în apropierea orașelor istorice

O treime din teritoriul Greciei este sub cod roşu de incendii de vegetaţie. Ordinele de evacuare se succed fără contenire.Flăcările continuau să facă ravagii şi pe insula Evia şi în apropierea oraşelor istorice Olimpia şi Sparta, în Peloponez, determinând evacuări masive.

Incendiile devastează Grecia de aproape o săptămână, exacerbate de temperaturile deosebit de ridicate şi vântul puternic. În ajutorul pompierilor greci au sărit echipaje din Ucraina, România, Cipru şi Israel, iar Franţa, Elveţia, Suedia şi Croaţia au trimis de asemenea avioane şi elicoptere de intervenţie, aminteşte dpa. Pompierii duc o luptă titanică împotriva focului, spune șeful protecției civile din Grecia. Munca lor este în continuare îngreunată de vântul care bate cu putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...