Dacia Spring a primit doar o stea la testele de siguranță NCAP, iar Renault Zoe, niciuna VIDEO

Publicat: 08 dec. 2021, 19:45, de Otilia Caloian, în Business , ? cititori
Dacia Spring a primit doar o stea la testele de siguranță NCAP, iar Renault Zoe, niciuna VIDEO

Constructorul auto francez Renault a primit o lovitură dură, după ce organizația European New Car Assessment Programme (NCAP) a atribuit un rating zero modelului Renault Zoe, iar Dacia Spring a primit o singură stea, după noul protocol de testare care a devenit standard pentru Europa.

„Renault era odată sinonim cu siguranţa. Însă, aceste rezultate dezamăgitoare pentru Zoe şi Dacia Spring arată că acum siguranţa a devenit o victimă colaterală în tranziţia grupului spre automobilele electrice”, a declarat secretarul general de la Euro NCAP, Michiel van Ratingen, citat de Reuters.

După cum se șoate vedea și în filmările de la testele de siguranță filmate de către cei de la NCAP, cele două autoturisme sunt foarte grav avariate, iar pasagerii, mai ales cei din spate s-ar răni extrem de grav sau chiar ar putea muri, în cazul unui accident.

Cu toate acestea, modelul Zoe este a treia cea mai bine vândută mașină electrică din Europa, după Model 3 de la Tesla şi ID.3 de la Volkswagen. De asemenea, pentru Dacia Spring, model produs în China, au fost făcute, în perioada martie-iunie, aproaope 40.000 de comenzi, iar din octombrie au început livrările pentru clienții din Europa. Din total, 7.500 de comenzi au fost făcute în România.

Cinci stele pentru mașinile elcectrice iX de la BMW și  Mercedes-Benz EQS

Un număr de 11 autoturisme au primit ratinguri la ultima rundă de teste efectuată de Euro NCAP în 2021, rundă care nu a inclus şi modele Tesla. Mai multe vehicule au primit cinci stele, precum modelul electric iX de la BMW, modelul electric Mercedes-Benz EQS de la Daimler, Nissan Qashqai şi Volkswagen VW Caddy.

Renault Laguna, primul model care a primit vreodată rating maxim la siguranță

Euro NCAP subliniază că Renault Laguna a fost primul autoturism care a primit vreodată cinci stele la testele NCAP. Acest lucru se întâmpla în 2001. În ultimul an, însă, Renault a demarat un ambiţios program de reducere a costurilor şi relansare a performanţelor după mai mulţi ani în care a urmat o strategia ambiţioasă de expansiune globală, informează sursa citată.

În trimestrul al treilea, cifra de afaceri a Renault Group a fost de 8.987 milioane de euro, în scădere cu 13,4% faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului precedent, în contextul în care vânzările mondiale au scăzut cu 22,3% în ritm anual, până la 599.027 vehicule. Marca Dacia a vândut în trimestrul al treilea 138.375 de vehicule, în scădere cu 11,2% faţă de perioada similară a anului precedent.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

European New Car Assessment Programme este o organizație sprijinită de multe guverne europene, care se ocupa cu testarea siguranței oferită de automobilele noi. A fost fondată în 1997 și a testat numeroase modele din toată lumea. Are sediul centeral în Belgia, la Louvain.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele