Renault prezintă Dacia Spring, prima mașină electrică românească

Publicat: 15 oct. 2020, 08:00, de Vlad Ciotoran, în Auto , ? cititori
Renault prezintă Dacia Spring, prima mașină electrică românească
Renault lansează Dacia Spring

Renault prezintă, joi, Dacia Spring, prima mașină electrică românească. Așteptatul eveniment va avea loc la Paris, în cadrul Renault eWays.

În cadrul unui eveniment online, Renault este așteptat să prezinte cele mai noi modele electrice din cadrul grupului, dar și mult așteptatul SUV, Dacia Spring.

Deși există puține informații despre prima mașină 100% electrică românească și producătorul a ținut secret prețul de pornire, specialiștii se așteaptă ca Dacia Spring să fie una dintre cele mai ieftine autoturisme electrice de pe piața europeană, potrivit Digi24.

Lansarea era programată să aibă loc în primăvara acestui an la Salonul Auto de la Geneva, dar pandemia de coronavirus a determinat grupul francez să amâne evenimentul aproape opt luni.

Despre Dacia Spring se știe că va avea patru locuri, cinci uși și o lungime de 3,73 metri, ceea ce o face o mașină ideală pentru oraș.

Oficialii grupului Renault au anunțat că, pe 15 octombrie, va debuta Renault eWays, „un eveniment unic dedicat mobilității electrice de astăzi şi de mâine”, desfășurat online.

„Pe durata a zece zile, Groupe Renault va explora viitorul mobilității, orașelor și tehnologiilor alături de experți, parteneri și alți invitați cu scopul de a încuraja dezbaterea în jurul electromobilității. Pe ordinea de zi se vor afla conferințe de presă, premiere mondiale și schimburi de opinii. Toate acestea vor fi disponibile pe site-ul dedicat eways.groupe.renault.com/en”, menționează oficialii Renault.

Pe 15 octombrie, Luca de Meo, CEO Groupe Renault, va inaugura Renault eWays şi va dezvălui inovațiile hibride şi 100% electrice ale Grupului Renault.