Dacia va opri producția câteva zile din cauza penuriei de cipuri

Grupul Renault și Stellantis sunt cei mai noi producători de automobile care vor suspenda producția din cauza penuriei globale de semiconductori.

Renault va întrerupe producția la un singur loc din Franța și două în Maroc și România săptămâna viitoare timp de câteva zile, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a companiei, fără a oferi detalii despre impactul probabil asupra producției.

Ziarele franceze scriau că fabricile afectate erau Sandouville, Franța, care construiește camionete comerciale mari; Tanger, Maroc, care produce unele modele Dacia, precum și modele Renault pentru export în Africa și Orientul Mijlociu; și principala fabrică Dacia din Pitești, România.

Site-ul de afaceri francez Les Echos a anunțat că fabricile Renault vor fi închise pentru „două sau trei zile”, citând un purtător de cuvânt al Renault, care a spus că producătorul auto monitorizează zilnic situația pentru a minimiza impactul asupra producției.

Probleme și la PSA și Fiat

Stellantis, grupul auto care a fost creat în fuziunea PSA Group și Fiat Chrysler, simte, de asemenea, deficitul de semiconductori, care l-a determinat să suspende producția la fabrica Eisenach din Germania, vineri, unde fabrică modele Opel, iar fabrica sa din Zaragoza din Spania, care construiește modelul Opel Crossland X și modelul Citroen C3 Aircross, a fost afectată, a spus o purtătoare de cuvânt .

O decizie cu privire la oprirea producției la fabrica grupului din Poissy, Franța, care construiește modele pentru Peugeot și DS, ar putea fi luată în următoarele câteva zile, a declarat un purtător de cuvânt pentru Les Echos.

Stellantis intenționează, de asemenea, să oprească producția la fabrica sa din Melfi, Italia, care produce modele Jeep și Fiat.

Producătorii auto din întreaga lume, inclusiv Ford Motor, Toyota și Volkswagen, au fost, de asemenea, afectați de lipsa semiconductoarelor. Cip-urile sunt utilizate în sistemele de gestionare a motorului și de asistență a șoferului, și provin în principal din Asia și în special din Taiwan.

Firma IHS Markit a declarat că criza ar putea însemna 672.000 de unități de producție pierdute la nivel global în primul trimestru și a avertizat că întreruperea se poate extinde până în al treilea trimestru.

Criza COVID-19 a determinat creșterea cererii de cipuri utilizate în electronice, cum ar fi laptopuri și telefoane, iar producătorii se luptă să țină pasul, unii furnizori chinezi fiind, de asemenea, afectați de sancțiunile SUA de către fosta administrație Trump.

1 COMENTARIU

  1. Acest aspect al oprii producții de câteva zile se cunoștea de al sfârșitul anului 2020.
    Nu este nici o noutate pentru DACIA, noutatea va fi atunci când vor veni și altele neprogramate opriri in decursul al acestui an 2021-lea
    Nu ne mai lăudam ca suntem unici „

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...