Dacian Cioloș, plângere penală pe numele lui Ciolacu! Liderul REPER își asumă meritele pentru victoria României în dosarul Roșia Montană

Publicat: 11 mart. 2024, 12:16, de Filon Stan, în ACTUALITATE , ? cititori
Dacian Cioloș, plângere penală pe numele lui Ciolacu! Liderul REPER își asumă meritele pentru victoria României în dosarul Roșia Montană
Dacian Ciolos, plangere penala pe numele lui Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu s-a ales cu o plângere penală pe numele său, după ce România a ieșit învingătoare în procesul intentat de Gabriel Resources în dosarul Roșia Montană!

Liderul REPER, Dacian Cioloș, a depus luni o plângere penală pe numele premierului Marcel Ciolacu pentru faptul că a spus public că este posibil ca România să piardă procesul intentat de Gabriel Resources.

Dacian Cioloș, plângere penală pe numele lui Ciolacu pentru declarațiile făcute în dosarul Roșia Montană

Cioloș, dar și USR l-au acuzat pe Marcel Ciolacu că ar fi manipulat piața bursieră prin declarațiile lui, iar acum Cioloș spune că procurorii trebuie să vadă dacă „răul pe care l-a făcut afost cu bună ştiinţă sau din prostie în cazul Roşia Montană”.

„Nu pot să accept ca cetăţean, ca român, ca europarlamentar REPER, ca un demnitar al statului român, prin declaraţii şi acţiuni pe care le face să afecteze interesele românilor şi a statului român”, afirmă Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.

Mai mult, Dacian Cioloș își asumă meritele pentru victoria României în procesul intentat de Gabriel Resources, după ce a inclus Roșia Montană în Patrimoniul mondial UNESCO.

„În cele din urmă, s-a dovedit că exact acest lucru a fost în avantajul României şi a ajutat ca România să câştige acest proces pe care l-a intentat la Tribunalul de Arbitraj Roşia Montană Gold Corporation şi Gabriel Resources. Sunt convins că procurorii vor face ce e necesar ca să clarifice această situaţie”, a mai declarat Cioloş în faţa Parchetului General.

Premierul Marcel Ciolacu a răspuns sâmbătă la acuzațiile USR și ale lui Dacian Cioloș, care spun că liderul PSD ar fi manipulat evoluția acțiunilor Gabriel Resources pe piața de capital din Ontario declarând înaintea deciziei de arbitraj internațional că statul român ar putea pierde procesul privind exploatarea auriferă de la Roșia Montană.

Marcel Ciolacu a răspuns acestor acuzații. Premierul a spus că „nu am dat nicio informație, niciun document din Guvern, nu am dat nicio motivare care să influențeze acest proces. Eu joc la bursă? Poate dânșii joacă la bursă și știți bine că joacă la bursă”, a replicat Ciolacu.