Daimler a prezentat Mercedes Benz EQS, care va apărea pe o piață în care vânzările de mașini electrice cresc rapid

Daimler AG a prezentat joi EQS, fratele electric al berlinei sale de lux Mercedes-Benz Clasa S, primul dintr-o familie de mașini Mercedes-Benz construite pe o platformă dedicată vehiculelor electrice. Va fi pus în vânzare în Europa și Statele Unite în august, și în China în ianuarie.

Vânzările de mașini electrice și hibride plug-in în Uniunea Europeană aproape s-au triplat la peste 1 milion de vehicule anul trecut, reprezentând peste 10% din vânzările totale.

Daimler nu a dezvăluit încă prețurile pentru EQS, spunând că acestea vor fi anunțate în vară mai aproape de data lansării. Dar cu o autonomie de până la 770 de kilometri și un nou ecran de afișare care va acoperi aproape întregul tablou de bord analiștii văd un efort de a profita de inițiativa de la Tesla, care a avut un avans față de alți producători de automobile și are o gamă mai largă de baterii și un sistem de infotainment cu ecran tactil.

Mercedes Benz EQS, interior

De altfel, Deutsche Bank se referea la EQS ca fiind „luptătorul cu Tesla al Mercedes” și spunea că mașina „va stabili probabil punctul de referință în ceea ce privește caracteristicile tehnice, precum și designul și calitatea”, atât pentru producătorii auto tradiționali, cât și pentru noi participanți la piața auto, precum Tesla.

Daimler se alătură acum rivalei Volkswagen AG cu o platformă electrică dedicată. BMW va lansa o platformă dedicată mașinilor electrice abia în 2025.

Șeful vânzărilor Mercedes, Britta Seeger, a declarat că lansarea EQS coincide cu creșterea cererii de vehicule electrice, mai rapidă decât previedeau directorii companiei.

„Ne-am gândit până în 2030 că jumătate din vânzările noastre vor fi vehicule electrice și vehicule hibride plug-in”, a spus Seeger în timpul unei conferințe. „Ceea ce vedem în prezent … este o cerere mai puternică a clienților pentru vehicule electrice. Suntem și mai siguri că acest salt poate fi puțin mai rapid.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...