Daimler își vinde participația la Renault

Grupul german Daimler AG a anunţat că fondul său de pensii va vinde acţiunile pe care le deţine la producătorul auto francez Renault, dar a dat asigurări că nu se va modifica parteneriatul industrial.

Participaţia de 3,1% deţinută de Daimler AG este evaluată la aproximativ 316 milioane de euro (364 milioane de dolari).

Producătorul german de maşini de lux lansează o ofertă către investitorii instituţionali pentru 9,2 milioane de acţiuni, după închiderea şedinţei bursiere de miercuri. Parteneriatul industrial îndelungat între cele două companii rămâne nemodificat şi nu va fi afectat de decizie, a informat Daimler într-un comunicat.

La Bursa de la Paris, acţiunile Renault au urcat miercuri cu 1,9%, la 34,30 euro, evaluând participaţia Daimler la 316 milioane de euro, informează Bloomberg.

Conform parteneriatului dintre Daimler şi alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi, datează din 2010, Daimler are o fabrică în Mexic cu Nissan şi colaborează cu Renault în domeniul vehiculelor Kangoo şi Citan, printre alte proiecte. De asemenea, Daimler explorează posibilitatea dezvoltării în comun cu Renault a unui model de camionetă.

În luna mai, Nissan şi-a vândut participaţia de aproximativ 1,5% deţinută la grupul german Daimler printr-o procedură de plasament de tip bookbuilding accelerat, după decizia similară din martie a partenerului de alianţă Renault.

Citiți și Daimler reduce producția din cauza deficitului de semiconductori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...