Daimler va păstra o participație de 35% la divizia de camioane pe care o va lista separat spre sfârșitul anului

Daimler va păstra o participație de 35% la divizia de camioane pe care intenționează să o scoată din companie pentru a fi listată separat.

Despărțirea de Daimler Truck Holding care va apărea ca entitate listată separat va fi votată de acționarii Daimler la o adunare generală extraordinară din 1 octombrie. Aceștia vor primi o acțiune în divizia de camioane pentru fiecare două acțiuni ale companiei.

Daimler, la rândul său, va fi redenumit Mercedes-Benz Group pentru a reflecta accentul pe afacerea cu autoturisme și autoutilitare, inclusiv marca Mercedes-Benz.

„Realinierea Daimler face o poveste de succes în două. Cu acest pas către un nou viitor, creăm valoare adăugată cu două companii pure-play pentru clienții noștri, angajați, acționari și parteneri”, a declarat CEO-ul companiei, Ola Kallenius.

Producătorul va oferi companiei Daimler Truck Holding o lichiditate netă de 5 miliarde de euro (5,94 miliarde de dolari) până la sfârșitul anului, când se așteaptă ca acțiunile producătorului de camioane să înceapă tranzacționarea, astfel încât să poată obține un rating de investiții.

De asemenea, producătorul auto plănuiește opt premiere la IAA Mobility în perioada 7-12 septembrie la München, dintre care cinci sunt modele complet alimentate electric. Printre acestea se numără omologul electric E-Class EQE, dar și o premieră europeană a unui model electric deja prezentat.

La doi ani după ce Daimler a arătat EQS ca studiu la IAA 2019 (pe atunci încă la Frankfurt pe Main), modelul sora puțin mai mic EQE urmează să fie prezentat la noua IAA Mobility din München – ambele împart platforma EVA, care este proiectată excluiv pentru motoare electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...