Daimler va reduce timpul de lucru pentru 18.500 de angajați

Daimler va reduce programul de lucru pentru până la 18.500 de angajați și va opri temporar producția la două fabrici din Germania din cauza lipsei de cipuri semiconductoare care a afectat producția globală de autoturisme, a anunțat ieri compania.

„În prezent, există o lipsă de aprovizionare la nivel mondial a anumitor componente semiconductoare”, a spus o purtătoare de cuvânt. „Continuăm să jucăm lucrurile după ureche. Situația este volatilă, deci nu este posibil să se facă o prognoză despre impact„, a adăugat ea.

Daimler, care produce mașini Mercedes-Benz, a anunțat că lucrătorilor din fabricile sale din Bremen și Rastatt li se vor reduce orele lucrate. Miscarea va opri producția la fabrici, dar va permite personalului să continue să lucreze la proiecte speciale. Oprirea producției va intra în vigoare începând cu 23 aprilie timp de o săptămână.

Lipsa globală provine dintr-o confluență de factori, mai ales că producătorii de automobile, care și-au închis fabricile în timpul lockdown-ului de anul trecut, concurează cu industria electronică de consum pentru aprovizionarea cu cipuri. De asemenea, mașinile au devenit din ce în ce mai dependente de cipuri – de la gestionarea computerizată a motoarelor pentru o economie mai bună de combustibil până la funcții de asistență a șoferului, cum ar fi frânarea de urgență.

Miercuri și producătorul de automobile Stellantis a anunțat că va înlocui vitezometrele digitale cu unele analogice mai vechi pentru unul dintre modelele sale Peugeot, ca urmare a penuriei de cipuri semiconductoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...