Dâmboviţa: Rezervaţia de la Bolovani va adăposti o populaţie de cerbi lopătari

Rezervaţia de la Bolovani, judeţul Dâmboviţa, va adăposti cerbi lopătari, după ce acum câţiva ani pesta porcină a omorât întreaga populaţie de porci mistreţi.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Dâmboviţa spun că vor să aducă aici şi mufloni, dar să şi repopuleze pădurea cu mistreţi.

„Am achiziţionat 15 exemplare de cerb lopătar, care sunt acum carantinate într-un ţarc de 0,5 hectare. Toate exemplarele sunt femele, o parte dintre ele au fost achiziţionate gestante şi avem şi şapte viţei. Vom aduce şi exemplare masculine. După o perioadă de câteva luni acest efectiv va fi relocat în alte unităţi amenajistice în aproximativ 60 de hectare”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bolovani, şeful Ocolului Silvic Răcari, Cătălin Muşat.

În 2019, un focar de pestă porcină africană a afectat complexul de la Bolovani şi au murit 277 de porci mistreţi.

Complexul de vânătoare Bolovani a fost înfiinţat în 1970 şi se întinde pe o suprafaţă împrejmuită de 402 hectare. Aici au fost crescuţi intensiv mistreţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...