Dan Barna, despre ieșirea de la guvernare: Nu vă jucați cu USR PLUS! Toate opțiunile sunt pe masă

Vicepremierul Dan Barna a transmis un mesaj partenerilor de guvernare, după scandalul care a avut loc în ședința de Guvern: „Nu vă jucați cu USR PLUS”.

Acesta s-a referit la includerea proiectului tip PNDL “Anghel Saligny”, în valoare de 50 milioane de lei, pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern de miercuri, fără acordul USR PLUS.

“Am văzut în ședința de Guvern un fel de joacă, deși luni am convenit cu partenerii noștri discuții pe PNDL, SIIJ. Am constatat în această ședință de Guvern unde la pregătitoare nu exista nimic prevestitor, am descoperit acest PNDL 3 pe care avem rezerve. Este încălcarea actului adițional la actul de guvernare pe care l-am semnat cu partenerii noștri.

Am stabilit niște reguli. Guvernarea se face în coaliție, ședința de Guvern se face în Coaliție. Surprizele sunt neacceptate.

Premierul a acceptat să nu forțeze lista suplimentară și să mai avem o discuție.

Am avut o discuție în partid și toate opțiunile sunt pe masă. Vom vedea cum evoluează ședința de Guvern. USR PLUS nu este împotriva dezvoltării locale…Am propus niște amendamente pe care le-am transmis colegilor acum două ore și jumătate, despre cum sunt alocați acești bani și nu sunt dați discreționari. Avem această problemă de funcționare a coaliției.

La momentul dimineții nu erau transmise avizele de la Justiție și Transporturi. Este o discuție în desfășurare”, a spus Barna.

Vicepremierul a spus că o ședință a BNP va avea loc după ședința de Guvern, pentru “a lua deciziile necesare.

„Nu vă jucați cu USR PLUS!”, a fost mesajul lui Barna.

Ședința de guvern începută la ora 11:00 a fost întreruptă, după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”. Cei de la USR PLUS au amenințat, nervoși, că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare, de la Ministerul Justiției și cel al Transporturilor, conform unor surse guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole