Dan Barna îl definește pe Cioloș: „Sistem”. Mândria membrilor USR PLUS după ieșirea de la guvernare: ”Ăștia au coaie” VIDEO

Publicat: 26 sept. 2021, 16:33, de Mihaela Verdes, în ESENȚIAL , ? cititori
Dan Barna îl definește pe Cioloș: „Sistem”. Mândria membrilor USR PLUS după ieșirea de la guvernare: ”Ăștia au coaie” VIDEO
Dan Barna_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Dan Barna a folosit termenul „Sistem”, când i s-a cerut să-l caracterizeze pe Dacian Cioloș. Pentru el însuși, candidatul la șefia USR PLUS a ales ”Îndrăzneală”. Barna a făcut declarațiile duminică, 26 septembrie, într-un dialog live cu Irineu Darău.

„Cred că îndrăzneală este un cuvânt care m-ar defini. Eu am îndrăznit mereu să spun că se poate (…). Despre tine, curaj. E un cuvânt care te definește. Iar despre Dacian, nu știu, sistem e cuvântul care îmi vine cel mai firesc”, a descris Barna cei trei candidați din primul tur la șefia USR PLUS.

Dacian Cioloș și Dan Barna au mers în turul doi de alegeri pentru conducerea partidului. Al treilea candidat, Irineu Darău, a ieșit din cursă după primul tur al alegerilor din USR PLUS.

„Prin alegerile astea, noi decidem cum ducem mai departe USR PLUS ți ce tip de partid va fi. Sunt două linii destul de definite: candidatura mea și perspectiva de USR PLUS care se construiește, care e altfel.(…) Sau varianta unui partid mai de sistem și mai aclimatizat cu mediul politic de până acuma”, spune Barna.

Votul online dat de membrii partidului va fi validat la congresul din 3 octombrie.

Barna acuză televiziunile

Dan Barna a acuzat Digi24 și Antena 3 că atacă USR PLUS, pentru că au primit bani de la guvernul PNL. El a spus că ”Prelipceanu și Gâdea ne crucifică”.

Pe prima jumătate de an, e informația publică pe net, din subvenție, PSD a cheltuit 16 milioane de lei, bani pe factură la televiziuni. PNL  – 8 milioane de lei, noi  – 450 de mii de lei, boost-uri pe facebook pentru mesajele și comunicatele partidului .

Deci, 16 milioane, față de jumătate de million? De asta leșină și Prelipceanu și Gâdea să ne crucifice și să ne umple de zoaie” a mai declarat el.

Barna descrie reacția membrilor USR PLUS după ieșirea de la guvernare și refuzul de a reveni ca ”breloc al lui Florin Cîțu”.

Arată o verticalitate și un sentiment de mândrie la membrii noștri, după demisia din guvern: Da băi, ăștia au coaie”, a spus Barna.

Transmisia LIVE a discuției Barna – Darău:

Irineu Darău a obținut, în primul tur al alegerilor interne din USR PLUS, 10% dintre voturi. Prin urmare el a ieșit din cursă. În prezent, el a inițiat o serie de discuții cu cei doi candidați rămași în cursa pentru conducerea USR PLUS.

Adresez întrebări provocatoare, fiindcă vreau să vedem în cazul fiecăruia ce fel de OM și LIDER este. Încerc să obțin răspunsuri directe, nu politicianisme. Votanții mei din turul I și membrii USRPLUS au nevoie de asta”, a motivat Darău inițiativa.