Date alarmante: Cum au dispărut aproape 34.000 de angajaţi din industria de ca­blaje auto

Zeci de mii de angajaţi din cablaje auto au dispărut din statistici în ultimii ani. Un angajat din cablaje auto câştigă între 1.400 de lei net (salariul minim pe economie) şi cel mult 1.900 de lei net pe lună.

Aproape 34.000 de angajaţi au dispărut din industria de ca­blaje auto în ultimii patru ani, dintre care 20.000 de oa­meni au plecat doar în ultimul an, însă aceştia au fost ime­diat absorbiţi de alte companii din industria auto, spun re­crui­terii, care în continuare se confruntă cu deficit de candidaţi, potrivit Ziarul Financiar. „Când costul forţei de muncă a crescut mai mult decât au avut capacitatea să susţină, unele joburi s-au dizolvat şi firmele au relocat capacităţile de producţie“, spune Oana Tufăroiu, managing director la firma de recrutare Humangest.

În ultimul an, cele mai mari scăderi ale efectivului mediu de personal din industria de cablaje auto s-au înregistrat în rândul companiilor Fujikura Automotive din Cluj, DAR Draxlmaier Automotive din Timiş şi DRM Draxlmaier România Sisteme Electrice din Satu Mare.

În funcţie de zonă, un muncitor din cablaje auto primeşte un salariu care variază între 2.800 şi 3.200 de lei brut pe lună (1.663 – 1.885 de lei net- n.red.), însă dacă sunt fabrici în zone cu şomaj ridicat sau în zone fără competiţie, atunci muncitorii din cablaje auto primesc salariul minim pe economie (de 1.413 lei net – n.red.) sau puţin peste acest nivel“, a mai spus Oana Tufăroiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...