De 1 Mai, litoralul va fi împânzit de ofițerii antidrog și de radare

Așa cum ne-am obișnuit în fiecare an, destinația preferată a tinerilor și nu numai este litoralul. Cele mai frecventate stațiuni sunt Vama Veche, Mamaia și Costinești. Având în vedere unele incidente privind consumul de droguri din anii trecuți, forțele Ministerul Afacerilor Interne vor fi prezente în zonele de risc.

Astfel, efectivele MAI vor fi în teren și vor avea în atenție evenimente publice de amploare: peste 400 de festivaluri, concerte, târguri și activități sportive. Cele mai importante din punct de vedere al numărului de participanți vor fi organizate în Costinești și Mamaia. La aceste evenimente sunt așteptate peste 40.000 de persoane în fiecare zi. De asemenea, în Craiova, va fi organizat un meci de fotbal important la care sunt așteptați peste 25.000 de spectatori.

„Specialiștii antidrog vor organiza acțiuni de prevenire și de informare cu privire la efectele negative ale consumului de droguri. Ei vor oferi și consiliere persoanelor aflate în zonele aglomerate, cu accent pe cele care participă la diferite evenimente. De asemenea, vor fi derulate acțiuni la evenimente pentru informarea cetățenilor cu privire la modalitățile în care pot evita să devină victime ale traficului de persoane. În scopul prevenirii stărilor conflictuale și a altor situații de pericol pentru cetățeni, echipajele de ordine publică vor organiza acțiuni punctuale în mediile de interes operativ precum baruri, cluburi, locuri de cazare și de agrement.”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

În fiecare zi, vor acționa aproximativ 24.000 de angajați MAI. S-a avut în vedere  preferința românilor pentru stațiunile turistice de pe Valea Prahovei sau de pe litoral, participarea la evenimente publice de amploare, festivaluri care se întind pe mai multe zile și atrag un număr mare de persoane, de ordinul miilor.

Drumurile spre mare și spre munte împânzite de radare, dar și de filtre antidrog

Pentru fluidizarea circulației și prevenirea evenimentelor rutiere grave, aproximativ 1.500 de polițiști vor acționa pe cele mai solicitare drumuri naționale și autostrăzi.  Pe drumurile care converg spre litoral sau spre stațiunile montane,  va fi instituit un dispozitiv rutier complex, în cadrul căruia vor acționa efective suplimentare de politie și echipaje auto dotate cu radar, sprijinite aerian de elicopterele Inspectoratul General de Aviație.

Pentru identificarea șoferilor care reprezintă un pericol pe drumurile publice, la nivel național, polițiștii rutieri vor folosi  peste 350 de  aparate  radar, dar și aparate care semnalează consumul de alcool sau de substanțe interzise.

Citește și: Traficul împânzit de radare în aprilie! De Paște peste 2000 de permise reținute!

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Miere (Foto: PxHere)

Mierea importată din afara UE, la control

Analizele pentru mierea importată din afara UE ar urma să fie efectuate în cadrul unui laborator de referinţă la nivel naţional. Aceasta este concluzia...
Povestea numelui ”Piedone”: Nașul meu a fost Șerban Huidu

Presiuni mari asupra lui Piedone pentru a se retrage. Ce spune...

Cristian Popescu Piedone susține că, în ciuda, amenințărilor și umilințelor la care a fost supus, acesta nu se va retrage din cursă și va...