De ce a aterizat elicopterul Black Hawk în centrul Capitalei?

Apar noi dezvăluiri în ceea ce privește motivul pentru care a aterizat elicopterul american Black Hawk în centrul capitalei, săptămâna trecută.

Se pare că problema ar fi fost de natură tehnică. Un defect al cutiei tehnice risca să ducă la prăbușirea imediată, ceea ce l-a forțat pe pilot să ducă de urgență la sol aparatul.

Raportul anchetatorilor arată că în timpul zborului, în elicopter s-a aprins un senzor care arăta o defecțiune la cutia de viteze. În aceste condiții, piloții au știut că au la dispoziție foarte puțin timp pentru a aduce aeronava la sol. Exista riscul ca transmisia să se blocheze, ceea ce ar fi dus la un picaj.

Procurorii spun că piloții s-au comportat exemplar, au identificat locul în care puteau să aterizeze și au efectuat manevra în doar câteva secunde. În caz contrar, am fi vorbit despre o adevărată tragedie.

Anchetatorii de la Parchetul Militar au ajuns la aceste concluzii după expertiza făcută asupra elicopterului, care a fost verificat la baza militară 90 de la Otopeni.

Elicopterul de tip Black Hawk participa la pregătirile pentru Ziua Aviației. Aparatul a pierdut altitudine și a aterizat forțat pe unul dintre principalele bulevarde din Capitală, în Piața Charles de Gaulle. În urma acestui incident, parada aeriană care urma să se desfășoare în 20 iulie a fost anulată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...