De ce boală suferă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și-a suspendat vineri a treia zi consecutivă de campanie electorală. Motivul: un virus intestinal. Oficialul și-a oprit campania cu doar 16 zile înainte de viitoarele alegeri prezidențiale și legislative.

Programul comunicat de către preşedinţia turcă arată că șeful statului interimar, în vârstă de 69 de ani, va susține un discurs exclusiv prin videoconferință vineri seară, de la palatul prezidenţial din Ankara, la inaugurarea unui pod la Adana (sud).

Recep Tayyip Erdogan, care a deținut o funcție de putere timp de două decenii, și-a anulat brusc deplsările începând de marți seara, inclusiv inaugurarea foarte aşteptată a primei centrale nucleare din Turcia, cu Vladimir Putin.

Preşedintele turc în exerciţiu a fost nevoit joi să intervină prin videoconferinţă pentru a deschide Centrala Nucleară de la Akkuyu (sud), aşezat şi tras la faţă, prima sa apariţie în direct la televiziune după 48 de ore.

”El este bine. Efectele gastroenteritei sale au scăzut. Vrea să-şi reia programul cât mai repede”, a anunţat joi seara ministrul turc al Sănătăţii Fahrettin Koca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...