De ce crede Nelu Tătaru în pangolin. Animalul găsit și la olteni!

Publicat: 08 nov. 2022, 12:30, de Eliza Popa, în SOCIAL , ? cititori
De ce crede Nelu Tătaru în pangolin. Animalul găsit și la olteni!

Invitat la o emisiune TV, Nelu Tătaru, fost ministru al sănătății pe pandemie, nu are o explicație legată de Covid. De ce crede Nelu Tătaru în pangolin? Și, mai ales, ce e pangolinul în care ar crede Nelu Tătaru? Aflați cum l-am avut și la olteni pe pangolin.

Oamenii de ştiinţă confirmau – în 2020, că pangolinii de contrabandă din China sunt purtători de coronavirusuri, potrivit BBC. Într-un studiu, publicat în revista Nature, cercetătorii spuneau că datele lor genetice sugerează că „manipularea acestor animale necesită prudenţă considerabilă şi că vânzarea lor pe pieţele umede ar trebui să fie strict interzisă”.

Iată că în prezent, invitat fiind la o emisiune TV, Nelu Tătaru „dă din casă”.

De ce crede Nelu Tătaru în pangolin. Nimeni nu știa despre ce e vorba

Lui Nelu Tătaru i s-au pus în față, la o emisiune TV, declarațiile medicului Streinu Cercel, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăți, care spunea, la debutul pandemiei că nu e nevoie de testare când apar simptomele gripale, căci este cu siguranță vorba de ceva nu foarte grav. Acum Tătaru a recunoscut, pe B1 TV, că în acel moment nimeni nu știa despre ce e vorba și că Ministerul Sănătății a luat-o „în ușor”.

Imediat după declarațiile medicului Streinu Cercel, în 2020, urma să înceapă una dintre cele mai agresive pandemii globale. Însă nici acum, după atât de mult timp, Tătaru nu știe să spună dacă virusul a fost creat în laborator, sau apărut printr-o evoluție naturală. Lucru pe care, de altfel, nu îl face nimeni, la nivel mondial!

Profesional, Tătaru crede în pangolin!

Tot ceea ce se rostogolește pe piața informațiilor media sunt doar supoziții, la mai bine de trei ani de după „orchestrarea” coșmarului pandemic.

În plus, Tătaru spune că poporul român a fost un popor…foarte ascultător! iar faptul că personalul din spitale ar fi făcut față pandemiei se datorează lipsurilor cu care medicii erau deja obișnuiți să lucreze cu resurse limitate!

Ce este pangolinul. Am avut și în România!

Prima oară s-a auzit în România mai mult despre acest animal pe perioada pandemiei: pangolin. De ce să nu recunoaștem, a devenit instantaneu „sursa” tuturor relelor, „pangolinul de Wuhan” fiind mai mult decât mediatizat. În timp s-au mai schimbat „poveștile”, dar nu despre acest lucru e vorba acum.

Trebuie menționat însă că, la momentul izbucnirii pandemiei, cercetătorii chinezi care au investigat „originea animală” a coronavirusului au declarat că pangolinul, specie pe cale dispariţie, ar putea fi „veriga lipsă” dintre lilieci şi oameni, potrivit The Guardian.

Analizele efectuate nu demult pe o fosilă găsită în România, pe Valea Oltețului, a dus la descoperirea unei specii de pangolin care nu era cunoscută până acum. Cercetătorii suspectau anterior că această specie trăia în Europa la începutul Pleistocenului, epoca geologică din istoria planetei noastre care a început în urmă cu aproximativ 2.588.000 de ani și care s-a încheiat acum 11.700 de ani, potrivit phys.org.

Nespectaculos, dar „oltenesc”!

”Nu este o fosilă spectaculoasă”, afirmă Claire Terhune, profesoară de antropologie la Universitatea Arkansas, explicând că este vorba de ”un singur os, dar este al unei specii noi a unui animal oarecum ciudat”. ”Suntem mândri de ea fiindcă fosilele pangolinilor sunt extrem de rare. Acesta se întâmplă să fie de asemenea cea mai veche fosilă a unui pangolin descoperită vreodată în Europa și singura fosilă a unui pangolin din Europa Pleistocenului”, a relatat ea. Osul, un humerus, a fost descoperit în Grăunceanu, un sit arheologic bogat în fosile aflat pe Valea Oltețului, în județul Vâlcea.

Cercetătorii au denumit noua specie ”Smutsia olteniensis”, ea având câteva trăsături unice pangolinilor din genul Smutsia care în prezent sunt găsiți doar în Africa, prezentându-și descoperirea într-un articol publicat în revista Vertebrate Paleontology.