De ce e bine să bei cafea zilnic. Îți poate salva viața!

Consumul cafelei a devenit în zilele noastre o adevărată parte din rutina zilnică. Este consumată în fel și chip, cu arome, de diferite soiuri provenind din diverse colțuri ale lumii. Dincolo de un a fi un obicei, puțini știu cu ce ne ajută în mod real cafeaua. Află de ce e bine să bei cafea zilnic și cum această licoare îți poate ajuta organismul.

De ce e bine să bei cafea dimineața

Cafeaua te scoate din depresie

Chiar dacă pare greu de crezut, studiile au scos la iveală această realitate. Anume, cafeina prezentă în această băutură atăt de răspândită are un efect important împotriva depresiei.

Pentru a evita cancerul de esofag, evitați cafeaua prea fierbinte


Cafeaua reglează tensiunea

În numeroase spitale de cardiologie din străinătate, bolnavilor cu tensiune mică le este oferită zilnic o doză mică de cafea. Astfel, tensiunea arterială poate fi reglată fără ajutorul medicamentelor. De altfel, în acest mod, cafeaua poate ține persoanele vulnerabile departe de a face un infarct miocardic. Nu este însa indicată persoanelor hipertensive. În acest caz, iubitorii gustului de cafea pot găsi însă alte alternative.

Cafeaua e un aliat excelent în dietele alimentare

Cu siguranță nu de puține ori ai auzit că minunata „licoare” te ajută să slăbești. Nu, cafeaua nu este pastila zilnică cu ajutorul căreia slăbești mâncând. S-a constat însă că dacă o consumi apetitul mare pentru a consuma mâncare multă la mesele zilei scade considerabil.

Ce cafea bem? Care sunt diferențele dintre cafelele Arabica și Robusta?

Cafeaua protejează organismul de bolile degenerative

Parkinsonul este una dintre afecțiunile care afectează milioane de oameni după vârsta de 50 de ani. Boala îi împiedică pe cei suferinzi să mai aibă acces la o viață normală. Studii recente au scos însă la iveală faptul că această băutură te protejează împotriva îmbolnăvirii sistemului nervos.

Cafeaua te ajută să îți iei aportul de calciu

Cafeaua nu conține calciu ci vitamine precum B2 și B5. Dacă adaugi în cafeaua zilnică puțin lapte, astfel îți asiguri doza de calciu necesară în fiecare zi.

Cafeaua e un ajutor în a crește abilitatea de concentrare

Cafeaua te face vigilent! Nu, nu este o glumă ci o realitate în care cred numeroși cercetători. Cafeina „pune la treabă” creierul astfel încât vei fi întotdeauna „pe poziții” când vine vorba de concentrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...