De ce e New York Cafe Budapesta cea mai frumoasă cafenea din lume

Publicat: 15 nov. 2022, 13:33, de Mădălina Sfrijan, în LIFESTYLE , ? cititori
De ce e New York Cafe Budapesta cea mai frumoasă cafenea din lume

Este unul dintre cele mai vizitate locuri din lume, dar puțini știu ce secret ascunde de fapt New York Cafe din Budapesta. De ce e New York Cafe Budapesta cea mai frumoasă cafenea din lume. Are o legendă superbă și este localul cu cei mai mulți clienți din Ungaria.

Legenda New York Cafe Budapesta, cea mai frumoasă cafenea din lume

New York Cafe din Budapesta este unul dintre cele mai celebre obiective turistice din lume. Totodată, cafeneaua este pe locul întâi în topul celor mai frumoase din câte există.  De peste 130 de ani, locația își întâmpină milioanele de turiști care îi trec necontenit pragul.

De această cafenea este legată o legendă urbană care s-a perpetuat în timp. Astfel, potrivit acestei legende, în ziua deschiderii oficiale a cafenelei, nobilimea din Budapesta a recurs la un gest bizar. Aceștia au aruncat cheile somptuoasei New York Cafe în Dunăre. În acest mod, aveau convingerea că locul va fi pentru totdeauna deschis turiștilor.

Nu știm dacă într-adevăr chiar s-a întâmplat acest lucru, dar cert este că în 2014, la aniversarea de 120 de ani a cafenelei New York Cafe din Budapesta, cheile ei au fost într-adevăr aruncate în Dunăre, conform legendei inițiale.

New York Cafe Budapesta Video Puterea.ro

New York Cafe Budapesta este un palat al gastronomiei sofisticate

În zilele noastre New York Cafe este un palat al gastronomiei sofisticate. Este extrem de popular atât printre locuitorii Budapestei, cât și printre turiști. În fiecare an, cafenelei New York Cafe din Budapesta îi trec pragul aproape un milion de oaspeți, fiind cel cel mai vizitat restaurant din Ungaria. Ca să prinzi o masă liberă la New York Cafe trebuie neapărat făcută o rezervare. În caz contrar, se poate aștepta chiar și până la o oră pentru a se elibera o masă.

Așa s-a și întâmplat. De-a lungul deceniilor, renumita cafenea din Budapesta a fost admirată de turiști din toate colțurile lumii.

New York Cafe Budapesta arată ca un palat

News York Cafe din Budapesta este apreciată de arhitecți ca fiind una dintre cele mai spectaculoase clădiri din lume. De altfel, detaliile din interior reflectă o adevărată capodoperă. Candelabre venețiene uriașe, fresce, lemn îmbogățit cu foiță de aur sunt doar câteva dintre accentele care fură ochii privitorului.

Cafeneaua a fost construită în stilul renascentist, de aici bogățiile din interior care întrunesc un cadru somptuos.

Unde mai pui că atmosfera este acompaniată live și de o orchestră simfonică. Este de vis! Merită vizitată dacă ajungeți la Budapesta.

New York Cafe Budapesta contact rezervări

Dacă intenționați să vizitați Budapesta în viitorul apropiat și doriți să rezervați o masă la New York Cafe, acestea sunt datele de contact: [email protected], Telefon: +36 1 886 6167. Cafeneaua este deschisă în fiecare zi, între orele 8:00 și 00:00.