De ce este numită Finlanda ţara celor o mie de lacuri?

Cu o populație de 5,5 milioane de oameni, Finlanda are peste 187.000 de lacuri. Miile de lacuri din Finlanda sunt motivul pentru este numită şi „Țara celor o mie de lacuri”. O comparație a numărului de lacuri cu populația sa arată că există un lac pentru fiecare 26 de finlandezi.

Apa reprezintă 10% din suprafața terenului din Finlanda. Apoi, două treimi din țară constau din vegetație forestieră. Drept urmare, frumusețea pitorească a Finlandei este incomparabilă pentru majoritatea națiunilor din Europa. Nu este de mirare că Finlanda a devenit una dintre destinațiile turistice de top din Europa.

Lakeland este o parte a Finlandei cea cu lacuri multe. Cel mai mare şi cel mai frumos lac din Lakeland este Saimaa, cunoscut drept habitat al focii inelate Saimaa. În Lakeland, puteți vedea adesea oameni care navighează cu nave confrotabile pe apele interioare. Apa curată este un privilegiu extraordinar pentru finlandezi. În timpul verii, majoritatea finlandezilor se retrag în căsuțele de vacanţă, construite pe malul lacului, departe de viața orașului.

Cu secole în urmă, ţara avea mii de gheţari

De ce atât de multe lacuri? Numeroasele lacuri din Finlanda s-au format în timpul Epocii Glaciare a țării. Cu secole în urmă, ţara avea mii de gheţari. Acum aproximativ 10.000 de ani, ghețarii au început să se topească, lăsând în urmă văi, depresiuni, munți și depozite glaciare. Aceste caracteristici au creat Finlanda de astăzi cu lacurile sale. Ţara găzduiește cunoscutul arhipelag al Insulelor Aland, care este o destinație populară de vacanță pentru turiști. În afară de Insulele Aland, în Finlanda există 179.000 de insule, potrivit ripleybelieves.com.

O altă industrie care beneficiază de numeroasele lacuri și de caracteristicile fizice spectaculoase este cea turistică. Finlandezii sunt mândri de pământul lor și, conform legii și obiceiurilor, toți au acces public la toate zonele în aer liber, inclusiv pădurile și lacurile ţării, potrivit RADOR.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole