De ce japonezii vor pierde ocazia imunizării

Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer, suficiente pentru 72 de milioane de oameni, dar există o problemă.

Niponii nu au suficiente seringi care pot extrage șase doze din fiecare flacon, iar în aceste condiții, doar 60 de milioane oameni vor putea fi imunizați.

Seringile folosite în Japonia pot extrage doar cinci doze. Vom folosi toate seringile pe care le avem și care pot extrage șase doze, dar, desigur, nu va fi suficient”, a spus ministrul nipon al Sănătății, Norihisa Tamura, potrivit agenției de știri Kyodo.

Programul de imunizare începe cu întârziere

Guvernul solicită producătorilor de echipamente medicale să crească producția de seringi specializate.

Japonia își va începe programul de imunizare anti-Covid la jumătatea lunii februarie – cu câteva luni mai târziu decât multe alte economii dezvoltate. Lucrătorii din domeniul sănătății care administrează vaccinul nu vor mai avea de ales decât să arunce a șasea și ultima doză.

Japonia va începe prin inocularea a 10.000 până la 20.000 de lucrători medicali din prima linie, a căror stare va fi atent monitorizată pentru orice efect secundar, urmată de alți 3,7 milioane de lucrători medicali de la jumătatea lunii martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...