De ce mai mulți politicieni au ales să renunțe la cămașă în momentul vaccinării

Mai mulți politicieni, din diferite state, au renunțat la cămașă în momentul imunizării, apoi au postat pe cele mai importante rețele sociale o fotografie din ziua vaccinării, alături de un mesaj adresat celor de acasă.

Sophie Gallagher, jurnalistă la publicația The Independent, a scris într-un material despre politicienii care au renunțat la o parte din ținuta office pentru a se vaccina. În opinia jurnalistei, peste câțiva ani ne putem aștepta la o modă de a face „vaxxie”, o combinație de termeni între „vaccin” și „selfie”.

„Nu este clar dacă există vreo corespondență, la nivel european, trimisă între guverne și care încurajează un astfel de comportament. Amploarea unor astfel de imagini ar putea fi o metodă de a influența pe rețelele de socializare. Ne putem bucura totuși că vaccinurile ajung la majoritatea oamenilor”, explică ea.

Totul a început în data de 19 ianuarie, atunci când prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, în vârstă de 52 de ani, le-a împărtășit oamenilor din mediul online o fotografie cu el la momentul imunizării, expunându-și jumătate din piept și purtând mască de protecție.  

Pe 26 ianuarie, deputatul conservator Brendan Clark-Smith a făcut la fel. Pe 5 februarie, John Luther Mercer, membru al parlamentului britanic, a apărut în aceeași ipostază, fanii întrebându-l dacă este o nouă modă de a se vaccina. Explicația nu a întârziat să apară, spunând că pur și simplu „nu a reușit să-și suflece mânecile cămășii”.

În ziua de 8 februarie, Ministrul Sănătății din Franța, Olivier Veran, a postat imaginea pe contul personal de Twitter, alături de un mesaj simplu: „Vaccinat”.

Jurnalista subliniază că imaginile „la bustul gol”, împreună cu un mesaj de sănătate publică, nu sunt un obicei nou, referindu-se la campania de vaccinare antigripală din 2012, atunci când fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătății din UK, dr. Dan Poulter, a apărut într-o fotografie cu cămașa atârnând pe un umăr.

„După un an de stat la casele noastre, politicienii ne oferă ceea ce ne dorim să vedem ori să auzim: o veste bună că lucrurile merg bine în pandemie (n.r. – datorită campaniei de vaccinare) și faptul că niciunul dintre noi nu a mai fost la sala de sport din martie anul trecut”, a încheiat jurnalista.

1 COMENTARIU

  1. De ce mai mulți politicieni au ales să renunțe la cămașă în momentul vaccinării ?
    Politicienii nu au o educația necesara si nici comportamentul exemplar civilizat al lumii moderne in care trăiesc. Moda e o stare. O măsurătoare socială și economică a unor pături ale populație. Moda trăiește odată cu tine, e vie ca și limba vorbită. Se transformă în aceiași direcție cu gusturile și prefacerile ce-au loc în viata oamenilor, fie dintr-o țara, fie de pe un întreg continent.
    Daca privim catre politicieni români este clar ca nu ai sa vezi linia, croiala, țesăturile și manopera româneasca. Sa fim totuși atenți spre moda din secol al 19-lea cea feminină, dar și cea masculină care ofereau și un barometru al moralității oamenilor .
    (Astăzi consumam gunoi, cei mai multi dintre români se îmbracă second hand. )

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...