De ce nu a fost aprobată creșterea salariului minim: premierul României a dat răspunsul

Prim-ministrul Florin Cîțu a fost întrebat de ce nu a fost aprobat salariul minim. El spune că proiectul este în avizare și e necesar testul IMM și CES.

„Este în avizare. Era nevoie de testul IMM, nevoie de CES, sunt mai multe lucruri. Este în procedură de avizare. Ştie toată lumea cât este salariul minim în 2021”, a declarat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de miercuri de ce nu a fost aprobat salariul minim.

Pe 28 decembrie, premierul spunea că s-a găsit „o formulă de compromis” pentru creşetera salariului minim, acesta urmând a fi majorat cu 3,1%, mai mult decât este rata inflaţiei, estimată la 1,8%.

„Eu spun că am găsit o formulă de compromis pentru toată lumea. Salariul minim va creşte puţin peste rata inflaţiei. Rata inflaţiei este estimată anu acesta sub 2%, 1,8%, salariul minim va creşte cu 3,1% pentru anul  viitor. Asta arată că susţinem veniturile mici ale românilor, în acelaşi timp înţelegem costurile pentru antreprenori şi credem noi că este  formula care să susţină dinamica economiei în 2021 şi în viitor”, a spus Cîţu.

3 COMENTARII

  1. Peste 68% dintre muncitori calificati sau necalificati au sau nu au salariul minim pe economie.
    Prostimea trebuie sa fie un bun platitor de taxe si impozite, desigur sa aduca si acel venit mini inapoi la bugetul tarii. ( O viata scurta, chinuita, indobitocita si foarte saraca chiar si sub limita de saracie daca se poate )
    Democratia nu este pentru fiecare familie, asta este de inteles, o intelegem din mesajele si munca politicianului ro’
    Painea cu gust porcesc, ne este uneori prea scumpa pentru a hranii copii patriei.

  2. D -le Citu ,nu prea esti politician cu onoare si caracter,nu esti aproape de cei care te au cocotat in varful acestui guvern.””Muzica „”folosita in campania electorala difera tot mai mult de politica ce o aplici electoratului.Esti lipsit de sinceritate ,amesteci cifrele ,procentajele si anii pentru a ne imbrobodi.Intrebarea este scurta si la obiect-in acest an romanii/majoritatea/ ce salariu minim pe economie cat vor primi si incepand cu ce data.Te crezi destept ,si bun finantist dar esti doar un politician de joasa speta.Romanul este obisnuit sa fie barbat sa fie tratat cu sinceritate ,nu cu minciuni si balbaieli.Daca privesti calendarul timpul alearga iute ,iute,acusi vine perioada unor noi alegeri .Ce procentaj a obtinut PNL in 6 Decembrie??La urmatoarele alegeri posibil sa nu va regasiti pe tabelul celor din Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...