De ce nu a permis premierul Norvegiei echipei naționale de fotbal să vină în România: „Din acest motiv rata de infecție e mai mică”

Publicat: 17 nov. 2020, 09:00, de Ziarul Puterea, în Internațional , ? cititori
De ce nu a permis premierul Norvegiei echipei naționale de fotbal să vină în România: „Din acest motiv rata de infecție e mai mică”

Premierul norvegian, Erna Solberg, spune că autoritățile au procedat corect, și a explicat de ce au decis aceștia să interzică fotbaliștilor echipei naționale a Norvegiei să vină în România pentru meciul din Liga Națiunilor.

Șefa guvernului de la Oslo susține că autoritățile au respectat protocolul atunci când a fost vorba de echipa națională a Norvegiei și că fotbaliștii nu ar fi trebuit tratați preferențial față de restul cetățenilor țării.

„Dacă nu am fi făcut asta, am fi fost mult mai puțin stricți cu fotbalul decât suntem cu norvegienii în general. Trebuie să ținem cont că luăm masuri mai stricte decât alte țări”, a explicat Erna Solberg potrivit Spotmedia.

Premierul a mai spus că Norvegia are un număr mult mai de infecții decât alte țări, deoarece a respectat foarte strict restricțiile stabilite.

„În alte locuri, contacții apropiați ai oamenilor infectați nu sunt carantinați, dar asta înseamnă că infecția se poate răspândi mai rapid. Din acest motiv, noi avem măsuri stricte. Multe țări din jurul nostru nu iau măsurile noastre, dar din acest motiv rata de infecție din Norvegia e mai mică”, a mai spus Solberg.