De ce nu a permis premierul Norvegiei echipei naționale de fotbal să vină în România: „Din acest motiv rata de infecție e mai mică”

Premierul norvegian, Erna Solberg, spune că autoritățile au procedat corect, și a explicat de ce au decis aceștia să interzică fotbaliștilor echipei naționale a Norvegiei să vină în România pentru meciul din Liga Națiunilor.

Șefa guvernului de la Oslo susține că autoritățile au respectat protocolul atunci când a fost vorba de echipa națională a Norvegiei și că fotbaliștii nu ar fi trebuit tratați preferențial față de restul cetățenilor țării.

„Dacă nu am fi făcut asta, am fi fost mult mai puțin stricți cu fotbalul decât suntem cu norvegienii în general. Trebuie să ținem cont că luăm masuri mai stricte decât alte țări”, a explicat Erna Solberg potrivit Spotmedia.

Premierul a mai spus că Norvegia are un număr mult mai de infecții decât alte țări, deoarece a respectat foarte strict restricțiile stabilite.

„În alte locuri, contacții apropiați ai oamenilor infectați nu sunt carantinați, dar asta înseamnă că infecția se poate răspândi mai rapid. Din acest motiv, noi avem măsuri stricte. Multe țări din jurul nostru nu iau măsurile noastre, dar din acest motiv rata de infecție din Norvegia e mai mică”, a mai spus Solberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...