De ce nu are Marcel Ciolacu pensie specială

Publicat: 07 mai 2022, 06:00, de Eliza Popa, în POLITICĂ , ? cititori
De ce nu are Marcel Ciolacu pensie specială

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu (PSD), a declarat, vineri, la Timişoara – unde a participat la un eveniment organizat de comunitatea evreiască, că proiectul privind anularea pensiilor speciale pentru parlamentari – declarat neconstituţional de Curtea Constituţională – a fost depus de de social-democraţi, în Parlament.

El a mai adăugat că, personal, nu beneficiază de o astfel de pensie, deoarece la finalul fiecărui mandat a demisionat!

”Proiectul de lege care a trecut prin parlament a fost depus de mine şi colegii mei. Eu nu am pensie specială pentru că la sfârşitul fiecărui mandat mi-am dat demisia, astfel încât să nu mă încadrez pe lege să am un mandat întreg ca să fiu beneficiar al unei indemnizaţii suplimentare, că aşa e trecută în lege. Aşteptăm motivarea şi pe urmă o să începem abordarea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Șeful PSD este convins că va fi promovat un alt proiect de lege care să ”închidă” discuţia cu pensiile speciale: ”Nu ştim dacă în motivare va fi explicit că nu poate să fie o lege retroactivă, lucru totuşi anticonstituţional, şi va avea efecte din mandatul următor. Haideţi să aşteptăm motivarea să vedem exact abordarea viitoare care va fi şi sunt convins că vom promova alt proiect de lege care să închidă această discuţie cu pensiile speciale”.