De ce nu este suspendat primarul de la Giurgiu?

Actualul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, candidează pentru al treilea mandat, dar nu din partea partidului care l-a susținut în 2016, adică PSD, ci de la Pro România.

Surprinzător, deși a fost validat de Biroul Electoral Județean Giurgiu ca fiind candidatul Pro România, Barbu nu a fost suspendat din funcție de prefectul de Giurgiu, Aneta Matei, așa cum prevede legea. Practic, prefectul județului Giurgiu trebuia să-l suspende înainte de începerea campaniei electorale din funcția de primar al municipiului Giurgiu pe Nicolae Barbu așa cum a procedat prefectul Capitalei cu edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, care a fost ales primar din partea PSD, iar acum candidează din partea Pro România.

Ca atare, prefectul Aneta Matei trebuia să emită ordinul prin care constată „încetarea de drept a mandatului de primar” al lui Nicolae Barbu deoarece acesta face în prezent parte din alt partid politic – Pro România, decât cel pe listele căruia a candidat și a fost ales la alegerile din 2016, adică PSD. Dar nu s-a emis un asemenea ordin. De ce oare? Trebuie precizat că Nicolae Barbu vrea un al treilea mandat de edil al Giurgiului, fiind la al treilea partid. Primul mandat l-a obținut susținut de PP-DD, al doilea din partea PSD iar acum vrea un al treilea mandat cu susținere de la Pro România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...