De ce nu mai vrea Țiriac să facă patinoar la Brașov. Cum l-a supărat primarul și oamenii săi

Publicat: 02 apr. 2024, 22:02, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
De ce nu mai vrea Țiriac să facă patinoar la Brașov. Cum l-a supărat primarul și oamenii săi

Omul de afaceri Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, s-a răzgândit și nu mai vrea să realizeze la Brașov proiectul patinoarului pe care ar fi urmat să-l dea în administrare municipalității.

Informația privind decizia lui Ion Țiriac a venit din partea lui primarului Brașovului, Allen Coliban.

Acesta a declarat că fostul tenisman i-a trimis o scrisoare în care și-a exprimat „dezamăgirea” față de „cei care „conduc municipiul Brașov”, respectiv față de refuzul Consiliului Local de a „primi cu titlu gratuit o bază sportivă ce urma să deservească toți brașovenii”, și în care omul de afaceri precizează că „disponibilitatea sa de a realiza parteneriatul cu municipiul Brașov încetează”.

Povestea patinoarului

Consiliul Local Brașov a adoptat un memorandum de colaborare cu Fundația Ion Țiriac, în vederea realizării unui patinoar dedicat în special antrenamentelor copiilor și juniorilor, în data de 29 decembrie.

La acel moment, primarul USR Allen Coliban spunea că fundația urma să cumpere un teren, pe care să realizeze investiția pe cheltuiala sa, iar apoi patinoarul avea să fie dat în administrare municipalității brașovene.

Edilul mai declara că detaliile colaborării cu Fundația Ion Țiriac vor fi prezentate Consiliului Local Brașov la sfârșitul lunii ianuarie. Abia săptămâna trecută, în 29 martie, a ajuns, însă, un proiect de Hotărâre de CL pe masa consilierilor brașoveni, care nici nu a fost votat din cauza opoziției consilierilor PNL și PSD.

Țiriac merge pe Otopeni

Dacă la Brașov n-a reușit, Ion Țiriac are mai multe șanse să construiască un complex sportiv grandios în Otopeni, care se va numi ”Țiriac City”.

Fostul sportiv plănuiește să realizeze aici o sală de sport, un teren de tenis cu peste 10.000 de locuri în tribune, un bazin olimpic și o sală de gimnastică, o investiție de peste 100 de milioane de euro.

În acest caz, miliardarul a declarat că nu vrea niciun ajutor financiar din partea statului, ci doar consolidarea infrastructurii rutiere dimprejurul complexului.