De ce nu se îngrașă italienii. Care este secretul

De ce nu se îngrașă italienii și care este secretul? E cunoscut faptul că italienii au o alimentație interesantă, care le perimite să nu fie așa de grași precum restul europenilor. Ce alimente preferă italienii și cum se păstrează supli – nu toți e adevărat, dar majoritatea, explică un cunoscut nutriționist. 

Medicul nutriționist Mihaela Bilic subliniază un aspect foarte important în acest context: „Cantitatea este primul element care face diferența”. „Multul acesta nu face bine nici la sănătate, nici la siluetă”, mai spune medicul nutriționist.

De ce nu se îngrașă italienii. Care este secretul

„Cum mănâncă italienii paste și francezii pâine și totuși nu se îngrașă pe măsură? În Italia se mănâncă paste la fiecare masă. Chiar dacă ei sunt obișnuiți să mănânce seara târziu, probabil că secretul vine tot din cantitate. Porțiile sunt mici.

La cantitate ar trebui să nu avem mai mult de 70 de grame de paste nefierte – nici măcar nu se umplu doi pumni. Din momentul în care le pui la fiert și prin fierbere ele își triplează volumul. Cantitatea este primul element care face diferența”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic la Radio Europa FM.

Ce nu folosesc italienii ca să nu se îngrașe

Mihaela Bilic, gazdă a emisiunii „Frecvența Gustului”, a mai evidențiat un lucru interesant și prea puțin știut despre italieni. „Un lucru interesant: ei nu folosesc sosuri din abundență sau sosuri grele. Chiar și pastele cu multe feluri de brânză nu abundă de sos.
Sunt foarte multe paste cu fructe de mare, cu legume. Uleiul de măsline e folosit și el cu măsură. Dacă mai sunt fierte și al dente și sunt făcute din grâu dur…Probabil că acesta este motivul pentru care italienii nu se îngrașă mâncând paste”, a adăugat Mihaela Bilic.
În comparație cu România, care înregistrează, potrivit unor studii, o rată a obezității de 31,4%, rata obezității de 10% din Italia e mică. Nu numai că sunt mult mai slabi, dar trăiesc și mai mult.
Dieta mediteraneană, secretul italienilor 

Această varianta de dietă are câteva reguli care trebuie respectate. Prima regulă? Fructele, cerealele, semințele, ierburile și uleiul de măsline. Trebuie să fie prezente, în mod obligatoriu, la fiecare masă. De fapt, toate mesele principale vor fi compuse din aceste ingrediente, în orice combinație, după gust.

Acest aport crescut de fructe și legume asigura o cantitate mare de antioxidanți, vitamine și minerale. Din semințe, nuci și uleiul de măsline îți vei lua grăsimile sănătoase. Iar din cereale și legume îți vei lua carbohidrații și proteinele.

Așa vei putea funcționa zilnic la capacitate maximă. Poți mânca și cartofi, dar niciodată combinați cu carnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...