De ce președinta Comisiei Europene a fost supusă la mai multe ore de interpelări

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a fost supusă unui „tir” de interpelări din partea europarlamentarilor. Totul s-a extins pe mai multe ore.

Subiectul interpelărilor l-a constituit strategia de vaccinare a Comisiei, iar întrebările au vizat, în principal, distribuţia lentă a vaccinului şi planul de control al exporturilor, care a cauzat consternare în Marea Britanie şi Irlanda, potrivit Reuters.

Von der Leyen a fost interpelată marţi seara, în întâlniri cu trei grupuri ale Parlamentului European şi cu încă unul, miercuri dimineaţă. Sophie in ‘t Veld, europarlamentar liberal olandez, a declarat, înaintea reuniunii grupului său, că von der Leyen se bazează pe un cerc de consilieri prea restrâns.

A făcut câteva greşeli colosale. Articolul 16 a fost una dintre ele”, a declarat pentru Reuters europarlamentara olandeză, adăugând că tendinţa Ursulei von der Leyen de a vorbi doar cu presa germană reprezintă o altă problemă.

Ministrul britanic Michael Gove a declarat că încrederea Londrei în Bruxelles a fost erodată, iar cele două părţi trebuie să soluţioneze probleme serioase legate de aranjamentele comerciale post-Brexit pentru Irlanda de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole