De ce România nu figurează în programul Visa Waiver: Bogdan Aurescu – „Aplică români cu condamnări penale sau care mint”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a precizat că România nu reușește să intre în programul Visa Waiver al SUA, din cauza ratei foarte mari de refuz la cererea vizelor.

Trebuie să îndeplinim criteriile care sunt prevăzute de legislația americană, legislație care este adoptată de Congresul american, pentru a putea fi admiși în acest program”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, marți seara, la TVR. 10,14% dintre solicitări sunt refuzate, în condițiile în care, pentru a fi acceptată în programul Visa Waiver, o țară trebuie să aibă o rată de refuz de maxim 3%.

Analizând cot la cot cu autoritățile americane problema României, ministrul a solicitat o listă a cerințelor pe care nu le îndeplinesc cei mai mulți dintre cetățenii români refuzați. „Pot să vă dau de exemplu situația în care un cetățean român are condamnări penale de un anumit tip, pentru anumite infracțiuni. (…) Mai sunt și alte situații. Sunt situații în care, de pildă, cetățeni români nu dau date adevărate cu privire la anumiți parametri care sunt ceruți de către autoritățile americane – cu privire la venituri, de exemplu, exagerează nivelul veniturilor”, a explicat ministrul Afacerilor Externe.

„Avem patru candidați în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria și România”

Secretarul american al Securității Interne, Alejandro Mayorkas, a declarat recent că Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru țări la programul special privind vizele, care permite cetățenilor să vină în America fără viză pentru o ședere de până la 90 de zile.

„Avem patru candidați în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria și România”, a declarat Mayorkas marți la un eveniment din industria turismului. „Suntem foarte, foarte concentrați pe program”, a adăugat el, spunând că oferă beneficii economice și de securitate semnificative, potrivit Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...