De ce s-a dus de urgență Ghiță Ciobanul la Palatul Victoria

Interzicerea exportului de animale vii, un proiect de act normativ inițiat de fostul premier Florin Cîțu, a încins spiritele în rândul crescătorilor de ovine. Mai mulți crescători au fost săptămâna trecută la premierul în funcție, Nicolae Ciucă, pentru a-și spune păsurile.

Printre aceștia s-a aflat și președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor din România, Gheorghe Dănulețiu, cunoscut drept Ghiță Ciobanul.

”Am fost, în primul rând să îi prezentăm problema legată de acel proiect de lege pentru interzicerea exportului de animale vii, care se spune că a fost aprobat de fostul premier, Florin Cîțu. I-am spus exact cu ce se confruntă sectorul în momentul de față, problemele pe care le avem cu scăderea prețului. I-am spus că dacă ni se va închide exportul, 60-70% din fermele din România se vor închide, pentru că n-ai cum să reziști. I-am explicat că în momentul de față nu avem cerere pe carcasă, avem cerere numai pe animale vii, iar dacă ni se interzice exportul de animale vii, suntem falimentari”, a precizat Gheorghe Dănulețiu pentru AGRO TV.

Premierul Ciucă le-ar fi promis oierilor că în mandatul său o astfel de lege nu va intra în vigoare, atât timp cât nu se va găsi o alternativă viabilă la exportul de animale vii.  

Primele animale care vor scăpa de export, începând cu 1 martie 2024, ar urma să fie mieii și vițeii neînțărcați, potrivit unui proiect de lege iniţiat de fostul premier Florin Cîţu şi de fostul ministru de Interne, Marcel Vela, prin care se propune interzicerea exportului animalelor vii către statele terţe UE, arata recent Animals International.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...