De ce s-a prăbușit blocul din din sudul statului american Florida

Prăbușirea unui bloc de apartamente în sudul Floridei, joi dimineața, s-a soldat cu 5 morți. Alte 159 de persoane sunt în prezent date dispărute. CNN relatează că, acum, în timp ce căutarea supraviețuitorilor continuă, o întrebare are nevoie de răspuns: Ce a cauzat prăbușirea clădirii?

Autoritățile americane promit o anchetă urgentă, în timp ce inginerii au declarat că este imposibil, în acest stadiu, să identifice un motiv precis cu privire la cauzele prăbușirii. Oficialii locali au respins în mod repetat zvonurile potrivit cărora clădirea construită acum patru decenii ar fi fost într-o stare neobișnuită de degradare.

Un avocat al asociației de proprietari, Kenneth Direktor, a avertizat împotriva speculațiilor. Clădirea, a declarat el pentru CNN, a fost supusă unei serii de inspecții „în ultimele câteva luni”, ca parte a procesului de certificare a siguranței sale.

„Nimic de genul acesta nu era previzibil. Cel puțin nu a fost văzut de inginerii care au analizat clădirea din punct de vedere structural”, a declarat avocatul.

El a adăugat că singurele reparații care au avut loc recent au fost lucrările la acoperiș.

Ce spune primarul

Primarul din Surfside, Charles W. Burkett, a respins ideea că reparațiile la acoperiș ar fi trebuit să ridice un semnal de alarmă.

„Nu există niciun motiv pentru ca această clădire să se prăbușească în felul acesta, cu excepția cazului în care cineva smulge literalmente suporturile de dedesubt, sau sunt spălate, sau există o groapă sau ceva de genul ăsta, pentru că pur și simplu s-a prăbușit. Se făceau lucrări la acoperiș, dar tot timpul se fac lucrări la acoperișul clădirilor”, a declarat Burkett.

Experții care au observat imaginile de la dezastru spun că au oferit o înțelegere de bază a ceea ce s-a întâmplat. „Această prăbușire este o cedare clasică a coloanelor. Clădirea în sine era susținută de o serie de piloni; dacă pilonii cedează, totul cedează”, a declarat Kit Miyamoto, inginer structural și președinte al Comisiei pentru siguranță seismică din California.

Determinarea a ceea ce a declanșat această cedare a pilonilor este un test care îi așteaptă pe inginerii federali, de stat și locali.

„Clădirea era în starea la care te-ai aștepta pentru o clădire veche de 40 de ani, care se află pe malul Oceanului Atlantic”, a declarat Kenneth Direktor, avocatul asociației de proprietari.

1 COMENTARIU

  1. Ce ar fi putut face ca o clădire cu 12 etaje să se prăbușească dintr-o dată în Miami? Cel mai probabil o defecțiune structurală din cauza scindării betonului prin armarea ruginită. În acel mediu umed și sărat, dacă armătura nu are acoperirea corespunzătoare a betonului, nu este acoperită cu epoxidică și / sau nu are amestecul adecvat în beton armătura va rugini. Pe măsură ce armătura ruginește. Faptul că această clădire a rezistat furtunilor timp de peste 40 de ani sugerează că a fost mai degrabă o lipsă de întreținere decât o problemă de proiectare.
    Ce se poate întâmpla in viitorul apropiat cu acele clădiri vechi sau noi care au bulina roșie ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole