De ce Târgul de Crăciun din Vaslui se închide fix în Ajun

Publicat: 19 dec. 2021, 14:00, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
De ce Târgul de Crăciun din Vaslui se închide fix în Ajun

O situație atipică a apărut în Vaslui: Târgul de Crăciun organizat în oraș se închide chiar de Ajun, pe data de 24 decembrie. Primarul a oferit și explicația.

Decizia a fost luată de toți comercianții pentru a putea petrece Sărbătoarea Nașterii Domnului în sânul familiei, potrivit edilului local Vasile Pavăl, citat de Vremea Nouă. Din acest motiv, vasluienii care vor dori să meargă la târg fix în perioada sărbătorilor, vor trebui să se deplaseze la Iași sau în alte orașe învecinate. Târgurile de Crăciun din România sunt organizate în condiții destul de diferite, la nivel local. În ultimii ani, Târgurile de Crăciun au devenit o tradiție în România. Amenajate în cele mai cunoscute și mai primitoare spații ale orașelor, ele sunt ca un liant al Sărbătorilor de iarnă între evenimentele festive din Occident și tradițiile românești.

Așa cum era de așteptat, municipiul Vaslui a împrumutat și el această modă, spre bucuria locuitorilor orașului, care în perioada sărbătorilor de iarnă au ocazia să se mai destindă după un an cu grele încercări. Acum însă municipiul Vaslui face notă discordantă față de tot ceea ce se întâmplă în restul țării, fiind printre puținele orașe, dacă nu chiar singurul, unde Târgul de Crăciun se închide înainte de Crăciun, potrivit știrileprotv.ro.