De ce transferul DATELOR europenilor peste Ocean este ilegal

Curtea de Justiție din Luxembourg a decis că marile companii de peste ocean nu mai pot transfera datele personale ale cetățenilor europeni în Statele Unite. Acest lucru va avea un impact major asupra felului în care aceștia își vor desfășura activitatea pe viitor.

Astfel, giganții americani ai internetului au primit o nouă lovitură dură în războiul cu Comisia Europeană, potrivit stiritvr.ro. De unde a pornit totul? Cazul a pornit de la un activist austriac, Max Schrems, devenit cunoscut pentru campaniile sale împotriva Facebook, care în opinia sa violează viața privată a utilizatorilor. După o îndelungată bătălie judiciară, Curtea Europeană de Justiție a decis că transferul datelor europenilor peste ocean este ilegal.

Vor fi nevoiți să își instaleze servere în Europa

”Articolul 58.2 F și J din Regulamentul 2016-679 trebuie interpretat că însemnând că dacă nu există o decizie adecvată a Comisiei, autoritatea competentă supervizoare este obligată să suspende sau să interzică transferul de date într-o țară terță în conformitate cu standardele de protecție adoptate de Comisie”, spune Koen Lenaerts, președintele Curții de Justiție a UE.

Giganții americani ai internetului vor fi nevoiți să își instaleze servere în Europa, pentru a respectă regulamentele Comisiei, ceea ce va însemna costuri importante de relocare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...