De mai bine de trei zile, pompierii din Giurgiu încearcă să stingă un incendiu. Ard 250 de tone de gunoi de grajd

Publicat: 05 aug. 2022, 17:44, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
De mai bine de trei zile, pompierii din Giurgiu încearcă să stingă un incendiu. Ard 250 de tone de gunoi de grajd

Au trecut mai bine de 72 de ore de când pompierii de la ISU Giurgiu au fost anunțați de izbucnirea unui incendiu într-o localitate a județului și, în ciuda eforturilor, focul încă ardea, vineri după-amiază. Din fericire, nu sunt amenințate locuințele sătenilor sau alte proritaăși.

De trei zile, peste 20 de pompieri de la trei detaşamente de intervenţie din cadrul ISU Giurgiu încearcă să stingă un incendiu în localitatea Drăgănescu; focul a cuprins aproximativ 250 de tone de gunoi de grajd şi s-a extins la circa cinci mii de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

În acest caz, pompierii iau în calcul o acţiune intenţionată de aprindere a focului.

„De aproximativ 72 de ore, din după-amiaza zilei de 2 august, când pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de deşeuri în localitatea Drăgănescu, arde mocnit cantitatea de aproximativ 250 de tone de gunoi de grajd depozitat pe un teren pe care au fost aruncate la întâmplare şi diverse resturi menajere şi focul s-a extins şi la o suprafaţă de cinci mii de metri pătraţi de vegetaţie uscată.

Zi şi noapte, pompierii giurgiuveni au acţionat şi au monitorizat zona. Ei sunt sprijiniţi de localnici şi cu utilaje care degajează aceste materiale combustibile, astfel încât apa să ajungă până jos, iar arderea mocnită să fie oprită”, precizează, vineri, reprezentanții ISU Giurgiu.

Pentru stingerea incendiului intervin peste 20 de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, Detaşamentelor Giurgiu şi Bolintin Deal.

Potrivit pompierilor, incendiul nu pune în pericol locuinţele sau alte proprietăţi şi aceştia iau în calcul faptul că focul ar fi fost pus intenţionat.

De la începutul anului, inspectorii de prevenire au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.500 lei fiecare, pentru incendierea vegetaţiei uscate fără respectarea prevederilor legale.