De necrezut: Câți ani a împlinit Bonnie Tyler

Cântăreaţa galeză Bonnie Tyler a fost „vocea de aur” a anilor ’70 – ’80 ai secolului trecut, înregistrând vânzări de peste 100 de milioane de albume. A rămas în amintirea noastră prin melodii remarcabile precum „It’s A Heartache”, „Total Eclipse of the Heart”, „To love somebody”, „Lost in France” sau „Goodbye to the Islands”.

Pare greu de crezut, dar artista tocmai a împlinit, la începutul lunii, remarcabila vârstă de 70 de ani!

Gaynor Hopkins, pe numele real, s-a născut la 8 iunie 1951, în orăşelul Neath din sudul Țării Galilor. A crescut alături de cele trei surori ale ei şi de cei doi fraţi, într-o casă mai mult decât modestă pe care părinţii lor, un miner şi o casnică, abia dacă puteau să o întreţină. A moştenit dragostea pentru muzică de la mama sa şi îndârjirea de la tatăl său, fiind atrasă, încă din copilărie, de cântecele interpretate de Janis Joplin sau Tina Turner, notează RADOR.

S-a angajat mai întâi la o băcănie

Mai târziu, în anii adolescenţei, fiindcă muzica nu era o sursă consistentă de venituri, Bonnie s-a angajat mai întâi la o băcănie, apoi a fost casieră la un supermarket. La vârsta de 17 ani, a participat la un concurs pentru tinere talente, unde a obţinut doar locul doi şi a fost recompensată cu o liră, un premiu extrem de descurajant, nu însă şi pentru tânăra galeză. Ulterior, a devenit membră în trupa „Bobby Wayne&The Dixies” apoi, îşi formează propria formaţie, „Imagination”, cu care va cânta prin cluburi.

În viaţa artistică, Bonnie nu va avea vreun succes deosebit, în plus, corzile sale vocale au fost afectate de apariţia unor noduli care au împiedicat-o să mai cânte.

Ghinionul s-a transformat în noroc

În anul 1976, Bonnie Tyler a fost supusă unei operaţii pe corzile vocale, de înlăturare a nodulilor, însă intervenţia se va dovedi doar parţial reuşită, Bonnie rămânând cu o răguşeală în voce. Paradoxal, aceasta a făcut ca timbrul vocii ei să fie unul aparte, atrăgând atenţia compozitorilor şi producătorilor Ronnie Scott şi Steve Wolfe, viitorii ei manageri.

Din această colaborare apare, în 1977, primul ei album, „The World Starts Tonight”, fără un succes remarcabil. Artista va adopta şi un nou nume de scenă, la sugestia managerilor, sub care va ajunge celebră, Bonnie Tyler. Un an mai târziu, Bonnie lansa primul ei hit, celebrul „It’s a Heartache”, de pe albumul al doilea, „Natural Force”. Melodia va ajunge pe primele locuri în topurile muzicale din întreaga lume şi îi aduce premiu german „Bravo Otto”.

Vor urma ani de succes…În 2021, „The Best Is Yet to Come” a devenit ultimul ei album de studio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...