De neratat: Beneficiile unice ale curmalelor

Publicat: 28 mart. 2022, 07:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
De neratat: Beneficiile unice ale curmalelor

Curmalele reprezintă o sursă excelentă de minerale și vitamine. Ele conțin enzime esențiale pentru organism și aminoacizi precum riboflavina, tiamina, vitaminele A si K, precum si acid folic.

Curmalele sunt bune pentru stomac! Curmalele au un efect minunat asupra tractului gastrointestinal și îmbunătățesc funcția intestinală. Sunt recomandate pentru consum în probleme de diaree sau constipatie.

De asemenea, ele protejează împotriva osteoporozei! Sunt utile în special femeilor predispuse la osteoporoză. Conțin cantități mari de minerale, care întăresc oasele și le îmbunătățesc densitatea. Sunt recomandate și copiilor pentru că întăresc oasele în copilăria timpurie, precum și la pubertate.

„Omoară” anemia

Nu în ultimul rând, sunt recomandate pentru anemie! Curmalele sunt recomandate și femeilor care suferă de sângerări abundente în timpul ciclului menstrual.

În această perioadă, se pierde mult fier din cauza pierderilor de sânge și, în consecință, riscul de anemie crește dramatic. Concentrația de fier în compoziția curmalelor este foarte mare și, prin urmare, acestea pot fi o sursă excelentă de nutrienți