De neratat: Unde are concert cea mai mare trupă rock din lume (FOTO)

Publicat: 14 mai 2022, 14:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
De neratat: Unde are concert cea mai mare trupă rock din lume (FOTO)

Rockin’1000, cea mai mare trupă din lume, alcătuită din 1088 muzicieni, revine sâmbătă pe Stade de France, în nordul Parisului, pentru a celebra muzica rock, potrivit AFP.

Dirijaţi de Alex Deschamps, 1088 de muzicieni, dintre care unii abia au împlinit majoratul, în timp ce alţii sunt ”atât de bătrâni că i-au văzut pe Beatles pe Olympia în 1964′‘, din Franţa, Italia şi Germania, vor cânta 18 melodii în programul show-ului de sâmbătă.

Rockin’1000 este un sunet unic’‘ şi înainte de toate ”o celebrare a rockului clasic’‘, a precizat entuziasmat pentru AFP criticul Philippe Manoeuvre cu prilejul repetiţiei.

Pe scenă vor urca 216 toboşari, 166 de basişti, 109 cântăreţi la clape şi 359 de chitarişti, ”care şi-au adus amplificatoarele de 100 de watt”, şi un maestru de ceremonii nerăbdător să înceapă show-ul.

Cum a început totul

Iniţial, Rockin’1000 a fost un pariu destul de nebunesc, lansat de Fabio Zaffagnini. ‘‘A început în 2015 cu un videoclip pentru Foo Fighters”, una dintre trupele sale preferate, a explicat acesta pentru AFP în tribunele Stade de France.

Ca să-i convingă să concerteze şi în micul său oraş din Italia, i-a venit ideea de a reuni o mie de rockeri şi de a cânta ”Learn to fly”, una dintre piesele cele mai populare ale trupei, un omagiu adus formaţiei lui Dave Grohl, fost toboşar al Nirvana.

Clipul ”a devenit viral’‘, iar Foo Fighters au răspuns apelului şi aşa a luat naştere proiectul.

După o primă experienţă reuşită în 2019 în faţa a 50.000 de spectatori, Rockin’1000 revine pe Stade de France, eliberat de constrângerile legate de pandemie. Printre participanţi, se numără şi Damien Massonet, inginer informatician în vârstă de 40 de ani, unul dintre puţinii basişti care cântă la un instrument cu cinci coarde şi care şi-a programat încă din urmă cu doi ani concediul pentru această ocazie.

Mai există probabil una sau două note false’‘, se amuză acest fan al trupei Trust încântat să cânte sâmbătă pe melodia ”Antisocial’‘. ”Dar suntem gata’‘, a garantat el.