Debitul Dunării va ajunge la 3.600 mc/s la finalul săptămânii viitoare, mult sub media lunii februarie

Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar în primele trei zile ale intervalului, apoi în creştere până la valoarea de 3.600 metri cubi/secundă (mc/s), situându-se sub media multianuală a lunii februarie (5.300 mc/s), potrivit prognozei publicate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru perioada 4 – 11 februarie 2022.

În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în prima parte a intervalului în scădere uşoară pe sectoarele Gruia – Zimnicea şi Brăila – Tulcea şi relativ staţionare pe sectorul Giurgiu – Vadu Oii, iar în partea a doua a intervalului vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Giurgiu şi relativ staţionare pe sectorul Olteniţa – Tulcea.

Potrivit hidrologilor, prognoza de medie durată pe râuri arată că, în intervalul 5 – 11 februarie, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, cu tendinţă de uşoară creştere pe râurile mici din Maramureş, Crişana şi Banat, datorită cedării apei din stratul de zăpadă, precipitaţiilor lichide prognozate şi diminuării formaţiunilor de gheaţă.

În prima parte a intervalului de prognoză, formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă), existente pe majoritatea râurilor, cu excepţia celor din zonele de deal şi câmpie din sudul ţării, se vor menţine fără modificări importante, iar în partea a doua vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare, exceptând râurile din zonele montane din nordul şi centrul ţării, unde se vor menţine fără modificări importante. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...