Debut controversat al Cupei Mondiale. Golul anulat cu VAR în minutul 3

Publicat: 20 nov. 2022, 19:29, de Florentin Lucaniuc, în SPORT , ? cititori
Debut controversat al Cupei Mondiale. Golul anulat cu VAR în minutul 3

Enner Valencia a fost cel care a împins mingea în poartă cu o lovitură de cap, profitând de o gafă a portarului advers, care a ieșit ernoat pentru a respinge o minge centrată.

Daniele Orsato a așteptat decizia din camera VAR și a anulat reușita ecuadorienilor pentru un ofsaid. Decizia a fost cu greu înțeleasă de fanii din întreaga lume. Într-un timp foarte scurt au apărut mai multe reacții pe rețelele de socializare cu privire la decizia luată de brigada italiană în debutul acestei partide.

Țara gazdă Qatar și numeroasele acuzații la adresa sa

De la desemnarea, la finele lui 2010, pentru organizarea acestui eveniment planetar, obţinut spre surprinderea generală în defavoarea Statelor Unite, Qatarul a fost ţinta constantă a numeroase critici privind acuzaţii de corupţie, condiţiile de muncă inumane pentru migranţi, respectarea drepturilor femeilor şi comunităţii LGBTQ+, precum şi impactul asupra mediului.

Dar aceste acuzaţii au fost respinse categoric de autorităţi, care au subliniat că au reformat legile privitoare la muncă, precum şi de organizatorii Cupei Mondiale, care au asigurat că membrii comunităţii LGBTQ+ vor fi găzduiţi fără discriminare, în ciuda legilor care incriminează relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex în această ţară.