Frații Pavăl de la Dedeman cumpără fabrici de cărămizi

Oamenii de afaceri Adrian și Dragoș Pavăl, proprietarii Dedeman Bacău, cea mai mare afacere antreprenorială din România, au început în forță anul 2023 și anunță o primă tranzacție: achiziția fabricii de cărămizi din localitatea bihoreană Biharia.

Este vorba de firma Euro Cărămida SA din Biharia, județul Bihor, care urmează să fie preluată de producătorul de blocuri ceramice Cemacon, deținut în proporție de aproape 80% de Grupul Pavăl Holding, controlat de frații Pavăl.

Euro Cărămida SA a avut, în 2021, o cifră de afaceri de aproape 73 de milioane de lei și un profit net de peste 18 milioane de lei la un număr de 44 de angajați. La rândul lui, Cemacon SA a raportat afaceri de aproape 180 de milioane de lei și profit net de peste 54 de milioane de lei.

Nu este, însă, singurul obiectiv avut în vedere de Cemacon, în 2023. Compania mai are în plan finalizarea noii fabrici de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizată, situată în cadrul parcului industrial din Recea, precum și achiziționarea unor fabrici în alte județe.

Noua mișcare a fraților Pavăl vine la puțină vreme după ce aceștia au dat o mega lovitură în imobiliare, odată cu preluarea clădirilor de birouri de la austriecii de la CA Immo, devenind al doilea cel mai mare proprietar de birouri din România.

Afaceri în domenii diverse

Matematicieni de profesie, cei doi frați din Suceava și-au dezvoltat în cei peste 30 de ani de activitate abilitățile de business în sectoare dintre cele mai diverse de la bricolaj, imobiliare, construcții, agricultură și până la energie din resurse regenerabile sau retail farmaceutic, reușind să facă din Dedeman unul dintre cele mai valoroase branduri românești.

În 2021, Dedeman, care deține undeva la 60% din piața internă de bricolaj, a raportat o cifră de afaceri de afaceri de 10 miliarde lei, în creștere cu peste 10% față de 2020 și un profit net de 1,7 miliarde lei la circa 12.000 de salariați.

Adrian și Dragoș Pavăl au fost desemnați cei mai bogați români de către revista Forbes, în 2022, cu o avere de 13 miliarde lei.

Citeste si Afacerea fostului latifundiar Adrian Porumboiu care are succes și astăzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...