Decedaţii cu COVID-19 din Sibiu nu mai sunt aşezaţi în sicrie de faţă cu bolnavii care aşteaptă internarea în spital

Directorul militar al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, Constantin Vlase, a anunțat că angajații de la pompe funebre nu mai sunt nevoiți să așeze decedații cu coronavirus în sicriu, în curtea unității sanitare, de față cu pacienții care așteptau la mică distanță, la coadă, ca să se testeze sau să se interneze fiind deja infectați.

Până acum, trupurile celor decedați erau luate din cele două containere de lângă morgă.

„Containerele destinate decedaţilor COVID-19 reprezintă o capacitate suplimentară necesară gestionării unei situaţii de criză şi au fost relocate, având în vedere optimizarea procesului de predare către aparţinători”, a explicat directorul militar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, medicul Constantin Vlase, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, cele două containere pentru pacienţii care au decedat din cauza COVID-19 se află acum în curtea morgii spitalului.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Sibiu au decedat 436 de persoane, zece doar în ultimele 24 de ore, din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2, a anunţat joi, Prefectura. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...